| eusicumine98 a întrebat:

Imediat fac 16 ani, sunt fata si consider ca am o viata destul de monotona. Vreau ca in vacanta asta sa incerc chestii noi, de exemplu sa fumez pentru prima data, dar sa nu ma apuc de fumat, sa ma sarut cu un strain, sa ma vopsesc in cap (deja m-am tuns, astfel incepand schimbarea). Vreau sa capat experienta. Aveti idei ce as putea incerca?

14 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Fumat nu si lasa strainii, vechimea vietii o capeti implinind ani nu facand prostii la 16 ani auzi la ea.

| eusicumine98 explică (pentru mgtow):

"Prostii"? Pur si simplu vreau chestii noi. Nu vreau sa ma apuc de fumat, vreau doar sa stiu cum e. Nu mi se pare nimic rau in asta thinking

| mgtow a răspuns:

E rau pentru ca poate sa-ti placa apoi tot tragi si iti damblagesti corpul. Eu am fumat la 9 - 10 ani apoi dupa cativa ani la 15 si 16 ani inca 2 tigari si am renuntat pentru ca nu mi se parea logic bani pierduti si sanatatea in pericol.

| eusicumine98 explică (pentru mgtow):

Ma cunosc destul de bine si stiu ca nu o sa devin depedenta de tigari, stiu ca nu e sanatos, ca nu e bine si alea-alea. Sunt o fire realista. Vreau doar sa fac chestii ceva mai la panarama, fara sa imi pese de nimic timp de o saptamana. Pentru ca dupa incepe scoala si am de invatat si revin la monotonie. Deci daca vreai sa ma ajuti cu niste idei as aprecia, daca nu, asta e.

| mgtow a răspuns (pentru eusicumine98):

Ai timp de la 18 ani sa faci astea nu e graba sa te arunci acum.

| Lvrkiosif a răspuns:

ùite un canal de youtube cu clipuri amuzante /indraznete. etc. daca intelegi engleza. Daca te inspira ceva de acolo. http://www.youtube.com/user/LAHWF/videos

| PedoBarbie a răspuns:

Nu te lua după alte răspunsuri. Trăieşte-ţi viaţa. Fă ce îţi trece prin cap, dar nu exagera, fă lucruri mărunte. De fumat şi vopsit înţeleg dar cu un străin e ciudat.
Succes! PA!

| ElenaSA a răspuns:

Fumatul dauneaza grav sanatatii. Sarutul tine de iubire, nu de curiozitate, iar vopseaua este toxica. Experienta poti sa capeti: mergand de exemplu la patinoar, facand voluntariat, participand la cursuri care sa-ti dezvoltate aptitudinile-dans, pictura, muzica, limbi straine, etc.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!

| fearlessss a răspuns:

Buna.Daca zici ca te cunosti bine,incearca, dar sa stii ca nu e nimic special, e o prostie, e ca si cum tragi fumul din atmosfera, e o prostie.Pai,alte idei? As avea cateva dar cred ca sunt prea tampite si niciun om normal nu cred ca ar facelaughing (eu am facut laughing ). Incearca apartamentul unui batran vecin cu tine si fugilaughing, comanda pizza unui vecin, de prefeeat unul despre care sti multe.Ai putea merge la cate o bere cu prietenii(Atentie:Sa nu te imbeti, sau daca o faci, sa o faci doar cu 1-2 prietene de incredere ca sa nu faci cine stie ce prostii, dar mai bine nu) Du te si tu pe la petreceri mai,, rock'' sa le zicem, cu adolescenti mai smecheri.Ai putea incerca si dezumflatul cauciucurilor dar nu iti recomandlaughing (cel putin nu unui politist, eu am patit-olaughing ) Ai putea sa iti pui piercing?! Daca vrei.Sau un tatuaj, eventual da la temporal.Du-te sa iei permis A1 si daca parintii tai vor si au bani i ati o motocicleta.Machiaza-te nai ciudat...Baftaa.Scuze daca ideile mele su t mult prea tampite, dar eu sunt ff nebunalaughing:*

| Biancaalone a răspuns:

Doamne! Cand vrei sa iti schimbi viata exista doua cai: ati schimba viata in bine sau in rau. Tu ti-o schimbi in rau. Multe fete de varsta ta incep de pe acum sa se destrabaleze si dupa un timp sa se strice de tot ajungand in nu stiu ce baruri sau cluburi. Schimba-ti viata prin prieteni, iesi cu iei la un suc, fara sa fumezi. Gaseste-ti un iubit stabil fara sa te saruti cu straini. Gaseste-ti un fel al tau de a fi, nu sa-ti pui vopsele de la varsta asta in par pentru ca pe la 30 de ani o sa albesti in cap. Multe lucruri pe care vrei tu sa le faci duc pe un drum rau, plin de gropi, iar mai tarziu te va costa viata ta cand nu vei lua bac-ul si nu veni avea bani de pe o zi pe alta. Parintii cat o sa te mai tina? Acum tu iei sfatul meu cum vrei. Fie bun, fie rau. Bafta.

| Skyglory95 a răspuns:

Eu sunt baiat dar iti zic trecutul meu pe scurt:eram un baiat calm si la locul meu pana m-am imprietenit cu 2 baieti. apoi am inceput cu bautura(la 14 ani) am incercat si fumatul(16 ani) si am inceput sa golanesc.incepeam scandaluri tot din dorinta sa capat experiente, am fost plecat de acasa, am trait 3 ani cu sloganul -traieste clipa ca si cum ar fi ultima-insa am cunoscut o fata care mi-a placut si am fost refuzat din cauza anturajului pe care il aveam din cauza dorintei de experienta.am un an de cand m-am calmat inapoi, am renuntat la anturajul pe care il capatasem si crede-ma ca nu regret nimic.cea mai buna experienta o simnti pe pielea ta.fa acum cat inca esti tanara tot ce vrei dar ai grija din cautza unei prostii facute la adolescenta sa nu iti ratezi viitorul.ce ai scris tu ca vrei sa faci mi se par lucruri oke.mult succes in capatarea experientei pot sa spun ca de la 14 la 17 ani m-am maturizat cel mai mult!(am invatat din greselile mele)

| sarah15 a răspuns:

Inteleg ca vrei o schimbare, dar nu stiu daca neaparat cele enumerate aici te-ar ajuta. Daca incerci sa fumezi, chiar din "gluma" s-ar putea sa devii dependenta, asa ca mai bine nu incerca. Sa te saruti cu un strain? Mi se pare cam ciudat, asa ca nu te sfatuiesc. Poate sa-ti faci un nou prieten, dar asta nu inseamna ca trebuie din prima sa-l saruti. Sa te vopsesti nu e o idee foarte rea. Ai putea sa incerci o schimbare, dar sa nu fie ceva exagerat, de exemplu un roz in cap, dar nu cred ca la astea te-ai gandit laughing Sa capeti experinta in ce anume? Pai, eu personal pentru o schimbare as incerca sa imi fac noi prieteni si sa ma distrez alaturi de ei, sa incerc sa ma port cat mai bine, sa ma duc in oras cu prietenii, in excursii si alte lucruri de genul asta. Daca vrei poti incerca sa iti creezi propriul tau stil, sa iti iei niste haine noi, sa incerci niste coafuri dragute de zi cu zi(poti gasi pe youtube). Sper ca te-am ajutat. happy

| Jess123 a răspuns:

Draga mea copila de 16 ani, iti dau un sfat prietenesc si iti recomand sa nu pui gura pe nicio tigare...Am colegi care, tot asa, din teribilismul varstei au pus gura pe tigare si un puf azi un puf maine au ajuns sa fie dependenti si acum e vai de mama lor. Iti faci rau si nu o sa observi asta decat peste ani, cand o sa fie mult mai rau.Lasa puful si incercarile. Iti strici tineretea. Viata ta nu este monotona, este asa cum vrei tu sa fie. Dar fereste-te de rau. In legatura cu celelalte chestii, strain poate fi si iubitul pe care o sa ti-l faci maine si parul oricum va creste la loc, deci... eu iti recomand sa iti faci noi prieteni si sa te distrezi cu ei, sa incerci un nou hobby care te caracterizeaza si lasa, experienta vine de la sine.Tu bucura-te de 16 ani frumosi.:*