Buna.Cine sunt cei din jur? Parintii? Alegerile trebuie sa le faci pentru tine, si sa fii impacat ca la momentul respectiv asa ai considerat tu ca era corect de ales, altceva mai mult nu puteai face. Daca iti irosesti energia gandidu-te obsesiv ca ai gresit mult, nu vei putea face alegeri cu judecata curata nici pe viitor. Mintea ta va fi incetosata de esecuri, ceea ce te va afecta negativ si pe alte planuri.Asa ca nu te mai concentra pe trecutul pe care nu il mai poti schimba de acum.
In primul rand nu trebuie sa mai asculti de cei din jur. Sunt deciziile tale si trebuie sa ti le asumi iar cand gresesti inveti din ele.
Problema este ca în loc sa învăț mai mult regret decizia și ma gândesc doar la asta
Nu este greșit ce ți se întâmplă, fiecare funcționăm diferit.
Înainte de a lua o decizie depinde și cât de importanta este, trebuie sa ne gândim foarte bine, inainte de a lua o decizie care după nu o sa mai poată fi schimbata.
Ce poți să faci?
Sa ai mai multa încredere în tine, de aici și acele efecte " razgandirea" trebuie sa fi sigura pe tine și pe decizia luata fără sa îți pese de părerea celor din jur.
( bineînțeles dacă decizia luata îți face bine și nu te trage în jos)
Pai mai intai trebuie sa descoperi ce anume te face sa ai dificultati in a lua decizii. Nu intamplator apar astfel de probleme.
Daca ai luat o decizie si nu a fost bine ar trebui mai degraba sa te gandesti "Este ok. Nu toate deciziile pe care le luam de-a lungul vietii vor fi corecte. Daca pot sa invat ceva din aceasta alegere foarte bine, daca nu, merg mai departe. A fost decizia mea si nu trebuie sa imi para rau. Nu ma intereseaza ce cred altii despre decizia mea. E important ce cred eu. E normal sa mai si gresim. Mai gresesc si altii."