Incearca sa eviti contactul cu parintii pe cat posibil. Ascunde-te in locuri in care ei nu vor fi, ascunde-te de vecini, nu lua gume dupa fumat decat daca vii din oras sau de la iesirile cu prietenii, ci mai degraba mananca 2-3 guri de rosie (astea reduc mirosul, iar o cantitate mai mare il deduce de tot), spala-te pe maini dupa si da-ti cu parfum prin par, sa nu miroasa si le zici ca e bine pentru par, dar nu face exces. Hainele ori le schimbi cateodata, nu des, ca-si dau seama, ori fumeaza in locuri care nu sunt inchise sau stramte. Nu le da de banuit din comportament (fara stres, balbaituri, emotii cand vorbesti cu ei).
Fumatul poate sa-ti distruga toata viata. Vorbesc din experienta. Asculta sfaturile cele mai bune si anume acelea care iti spun sa nu te apuci. Tu crezi pe moment ca e ceva interesant de facut sau cel putin distractiv, o activitate inocenta ai spune dar crede-ma ca nu e asa. Fugi de tigari ca de dracu insusi, asta e sfatul meu.
Te lasi de fumat daca nu vrei sa ai o mana rupta, urechile foarte mari, parul smuls si cicatrice cu forma de curea pe fund
Daca tot vrei sa fii smecher in fata prietenilor, fii smecher si-n fata parintilor, nu te ascunde dupa guma sau parfum. Iti ramane oricum in haine sau pe mana.
Îcearcă să te ascunzi cât de mult poți şi să mănânci gumă după fiecare "repriză" de fumat. Încearcă să fii discret
Salut eu îți dau un sfat mai bine nu te apuca de fumat fumatul provoca dependentă eu cel puțin m-am apucat din prostie și acum nu ma mai pot lasă deci ar fi mai bine sa nu fumezi
AceAl3 întreabă: