| Byb2001 a întrebat:

Buna TPU, in doua saptamani o sa incep scoala de soferi si tata m-a pus sa invat sa conduc doar ca aveam asa emotii, frica si mi s-au inmuiat picioarele si mainile si la final am ametit putin, dar m-am descurcat, cum pot sa nu mai am emotii?

Răspuns Câştigător
| Irinel15123532 a răspuns:

Prin repetitie, draga prietene.
Nicio actiune nu va deveni mai usoara sau mai simpla decat atunci cand o repeti pana cand o stii pe deplin, nu spun sa conduci pe drum fara permis de conducere pentru ca riscul este imens, ci fiind in scoala de soferi, pe langa orele deja predate de instructor poti cumpara ore de conducere cate doresti. Nu-ti face griji, absolut nimeni nu s-a nascut invatat, cazul tau nu este singurul si nici ultimul, toti am fost ca tine si tu vei fi ca noi, si acest lucru se va repeta cu fiecare persoana care invata sa faca un lucru, orice lucru.
Nu te astepta ca atunci cand iesi din scoala de soferi sa stii sa conduci exempla, de aceea ai semnul de incepator 1 an intreg pe masina, adevarata experienta se face abia dupa ce ti-ai obtinut permisul de conducere, in timp, cu rabdare si repetitie.
Dupa un timp va disparea orice emotie si condusul va deveni un mod de relaxare. Ma rog ca Dumnezeu sa te ajute sa reusesti si sa iti atingi obiectivele. Citeste noul testament, Hristos te iubeste.

7 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu poți să nu mai ai, ele te apără și te țin în viață. Este preferabil să le ai în continuare. Dar poț să le controlezi.
Pentru aceasta sunt multe tehnici care se învață. Una din ele, cea mai simplă este controlul respirației.
Astfel dacă înveți ceva nou și periculos, ca condusul, dar cu tata lângă tine, care te ajută să eviți un acident, ai astfel un sprijin puternic în el. Te concentrezi la operațiile necesare la condus dar în acelaș timp respiri liniștit și adânc.
Ca să te poți concerntra în acelaș timp și la respirație, faci zilnic exerciții de respirație, liniștit și adânc, măcar 15 minute în care timp te concentrezi numai la actul respirației, până când acest control devine o rutină, ceva automat. Apoi poți folosi acest control în orice situație stresantă, când emoțiile tind să o ia razna.

| Byb2001 explică (pentru sadrian46):

Da buna idee chestia cu respiratia am incercat o si chiar este de folos un fel de yoga

| UnchiulRamiz a răspuns:

Am zis eu ca ajungi si la drog curand, in locul tau nu as mai da de permis. Oricum nu cred ca il vei luawinking sa te urci la volan beata sau drogata? Mai bine nu. Daca ajungi cu politistul ce te faci? Numai la conducere daca ai emotii sunt sanse uriase sa faci accident. Sper doar sa nu fie cu victime... copii nu au minte dar parintii nici atat. Daca sunteti cu emotii stati naibii deoparte ca omorati oameni nevinovati. Cu ce incalzeste pe cineva ca platiti daune sau faceti puscarie nici 10 ani de zile? Mortii de la groapa nu se mai intorc. Permisul de conducere e pentru oamenii capabili si siguri pe ei. Nu ai ce face in privinta emotiilor, trist dar adevarat. Unii sunt smecheri de mici, altii fac pe smecherii toata viata. Esti un caz pierdut, curiozitatea te ucide intr-o zi.

| Byb2001 explică (pentru UnchiulRamiz):

Da asa cred si eu ca nu il voi lua, dar parintii tot inzista sa fac scoala si o fac daca vor dar stiu ca mai e nevoie de timp macar pana la 20 de ani sa ma maturizez aa merg la un psiholog sa prind mai mult curaj si dupa sa iau, dar daca nu o sa fiu in stare nu prea cred ca iau examenu

| Mavni a răspuns:

Daca acum ai emotii asa de mari, mai bine asteapta. Nu te grabeste nimeni sa faci accidente.

| Byb2001 explică (pentru Mavni):

Da dar parintii vor sa fac scoala ca si fratii mei au zis la fel, dar probabil nu o sa iau examenu daca nu o sa fiu in stare

| SeniGo a răspuns:

Doar te urci in masina, iti reglezi pe acolo scaunul, oglinzile etc. si conduci cu atentie. Atat, fara nimic altceva, te gandesti doar la masina pe care o conduci si la strada.