Buna!
Incearca sa fi activa pe timpul zilei: plimba-te, alearga fa multa miscare. Seara, cand te pui in pat, citeste o carte linistitoare si bea un ceai cald, sau lapte cald cu miere. Vei adormii instant. MAi exista si varianta ca inante sa te culci sa faci o baie lunga.
Asa sunt si eu. Ma culc pe la 4-5 si ma trezesc la 14 si ceva. Dar eu de obicei ma trezesc la 2 [ziua], deci nu asta ar fi problema .
Dar daca esti obosit si ajungi abia seara acasa o sa cazi frant/a in pat si iti gatantez ca o sa adormi devreme.
Bea o cana de lapte cald cu 20 de min inainte sa mergi la culcare sau manaca o salata in care sa pui mu; ta ceapa. Ceapa linisteste si ofera senzatie de somnolenta. daca nici asa nu merge, ar trebui sa apelezi la medicul de famile care cel mai probabil are sa iti dea ceva somnifere sau calmante
sau..Plante care te ajuta sa adormi mai usor
Daca petrecerile din ultima perioada ti-au dat programul peste cap si acum nu mai poti adormi seara, exista cateva plante pe care, daca le ai in casa, iti pot rezolva problema. Lavanda, valeriana, musetelul si floarea pasiunii il pot chema mai repede pe Mos Ene.
Si asta pentru ca toate au capacitatea de a seda usor, relaxand si calmand, conform Suite101.com.
Daca deja ai eliminat cafeina, tutunul, ai limitat cantitatea de grasimi si de zahar si faci eforturi sa-ti relaxezi atat trupul, cat si mintea, ba chiar incerci sa consumi mai multe alimente bogate in magneziu (soia, migdale, cereale integrale) - stiindu-se ca o deficienta la acest nivel poate duce la probleme de somn - poti apela si la remediile pe baza de plante.
Despre musetel se stie de multa vreme ca are proprietati relaxante, insa din ce in ce mai multi uitam de acest remediu stravechi. Musetelul contine in mod natural un antispasmodic, care ajuta muschii sa se relaxeze, fiind de folos si in timpul menstruatiei, contra crampelor.
Are capacitatea de a ameliora anxietatea, iar o ceasca din acest ceai cu o ora inainte de culcare calmeaza digestia, elibereaza tensiunea nervoasa, elimina iritabilitatea, ajutand organismul sa se odihneasca.
Poate fi folosit si extern, punand cateva picaturi de ulei esential in cada.
Floarea pasiunii este un tranchilizant natural, fiind folosita, de asemenea, din vechime (inca de pe vremea aztecilor) in cazul problemelor de somn. Un sedativ delicat, aceasta... mai mult
MS :X scuze ca nu ti-am dat funda nu am vazut raspunsul
Asa am patit eu intr-o perioada ma trezeam la 3 si stateam pana la 6-7 inainte sa te culci ia niste pastile pe baza de plante Sedativ PC am luat si eu si mai ales conteaza programul pe care il ai, daca dormi toata ziua nu ar trebui sa ai pretentia sa dormi noapte ii ceva normal
Buna. Incepi prin a-ti face un program de trezire! presupun ca te trezesti cand vrei [tarziu, dupa 10] si nici nu faci nimic toata ziua [pentru a obosii], iar noaptea evident ca te culci tarziu [pentru ca te trezesti tarziu]. Colac peste pupaza, daca-i mai dai si cu cateva cioco + cafele + cole, pepsi, somn dupa-masa.ce mai vrei? Ti-am spus, intai de toate trezeste-te pe la 9 cel tarziu! Daca ai ambitie, trezeste-te intr-o zi la 6-7! Nu manca cioco sau bea cola dupa 15:00, nu dormii dupa-masa & iti garantez ca la cel tarziu 00:00 o sa te culci. O sa adormi, sorry Daca zilnic te vei trezii la 9, la 1:00, 2:00 o sa te bagi la nani.
croissant întreabă: