| Papusha1 a întrebat:

In fiecare zi dimineata sunt asteptata la usa de colegii mei care imi cer caietul ca sa copie. Si mereu cind ii intreaba pe ei (adica cei care au copiat de la mine) ii lauda, si mai ales o colega care ma suna in fiecare seara si ma intreaba raspunsurile la tot. Nu trece vreo zi de scoala ca sa nu dau cuiva de copiat. Dar azi am avut un test, si la un punct pacatos nu am inteles, si cind am cerut ajutorul de la colega ceia care ma suna, s-a intors cu spatele la mine. Nu a vrut sa ma ajute. Si am decis ca mai mult sa nu dau nimanui de copiat. Cum as putea sa le spun asta? Ajutati-ma! Le dau sa copie si la urma se intorc cu spatele. Funda...

12 răspunsuri:
| MasterOfDisaster a răspuns:

Mda, problema asta am avut-o si eu.
Le-am zis la toti simplu, cadn m-au intrebat: 'Bateti-va si voi capul sa va faceti temele. Ce naiba, voi frecati menta toata ziua, eu pierd timp sa imi fac tema, si apoi sa v-o dau voua? Nu, nu imi convine sa va mai ajut!'
Desigur, se vor supara pe tine, si te vor ignora. Daca suporti asta e ok. Pe mine sincer ma doare fix nicaieri de ei, ca nu-s nevoita sa le fac si lor temele. Si nu merg la scoala sa ma iubeasca colegii.
Si ar trebui sa rezisti, cu atat mai mult cu cat ei nu te ajuta si nu te baga deloc in seama cand tu ai nevoie de ajutor.

Bafta!

| Lamaitzza a răspuns:

Nu trebuie sa ajuti astfel de persoane false. Ii ajuti odata, de doua ori dar nici chiar asa, macar daca erau prietenosi cu tine, asa mai intelegeam.In cazul asta, daca te mai suna fata respectiva nu ii raspunzi iar la scoala daca iti cere cineva ceva spui simplu " Nu ".
Ai si tu un cuvant de spus in situatia asta! Ia atitudine.

| ILoveTacos a răspuns:

Foarte simplu.Am fost pusa in ambele situatii.In cea in care trebuie sa copii si cea in care am dat la copiat.De cele mai multe ori insa cand sunt rugata sa dau la copiat, nu o fac.

Te sfatuiesc ca pur si simplu sa nu le dai caietul cu tema. Daca persista, spune-le ca nu ai facut-o.Nu-i mai raspunde colegei care te suna in fiecare seara, las-o in pace.

Ignora-i, indiferent de ce o sa-ti spuna.Tot ce arata colegii tai este inferioritatea lor mintala, prin faptul ca nu pot sa-si realizeze singuri temele.Ai grija sa nu pleci din clasa daca stii ca iti vor temele! De cele mai multe ori se inampla ca ei sa-ti umble prin ghiozdan(experienta proprie)!

Cel mai usor e insa daca le spui ca nu ai stiut sa faci tema,si deci nu ai facut-o,sau daca stii ca o sa-ti ceara profesorul tema si ei o sa se supere ca i-ai mintit, spune ca ai uitat-o, si prefa-te ca o gasesti in momentul in care iti este ceruta.

Mult succes, nu ceda indiferent de cat de mult te roaga, altfel o sa aiba impresia ca o pot face mereu!

| AleexNC a răspuns:

Le spui frumos. ca nu cred ca sunt asa tampiti sa nu fie in stare sa faca o tema... Sunt doar lenesi, si nu esti sluga lor. Nu le mai dai, si daca o sa ia o nota mica atunci o sa inteleaga.

| XBrunetteX a răspuns:

Stiu cum e. straight face

Pur si simplu nu le mai da.
Eu am ajuns sa inventez scuze : ca n-am scris frumos, ca nu cred ca e raspunsul corect ceea ce am scris, etc.

Daca iti intorc spatele,(vorba aia) : "plateste-le cu aceeasi moneda".

| asclepius a răspuns:

Daca esti fata desteapta asa cum pari de acum le faci temele contracost daca nu zile simplu :NU ce o sa faca? o sa zica a doua zi la profa ca nu si a facut tema pentru ca tu nu i ai dat sa copie?straight facesau dale raspunsurile gresite sa vedem cine mai lauda pe cine straight face si ce o sa faca? doar no sa te bata? bine ca nu esti baiatwinking tine minte este capu tau nu al lor capu tau merita laudat nu al lenesilor si al idiotilor

| annytzatza a răspuns:

O chestie foarte des întâlnită...colegei tale care te sună seara pur și simplu nu îi mai răspunde la telefon, la școală ignor-o, iar ca să scapi de colegii de la ușa, intră în clasă odată cu profesorul, ca aceștia să nu mai aibă cum să îți ceară tema.

| robytzu96 a răspuns:

Incearca sa le zici ca Ei cand au nevoie de ei intotdeauna estii la dispozitie si tu cand ai nevoie odata de ei nu vor sa iti spuna

| GeaninaStefan a răspuns:

Zile ca nu le mai dai sa copieze pentru ca ei nu te ajuta pe tine

| Deliaaa24 a răspuns:

Acestia nu se pot numi prieteni.
Un prieten adevarat te ajuta si iti cere ajutotul, nu doar iti cere ajutorul iar pe urma iti intoarce spatele de parca nu a auzit nimic din ce ai intrebat.
Incearca si tu sa-ti gasesti prieteni noi.
Cu siguranta te vor iubi. dar ai grija caci nu mereu gasesti ceea ce cauti.
Mult succes :*!

| lacra1998 a răspuns:

Pai le zici ca te-ai saturat sa le dai numai tu temele ei ce fac acasa ma rog... sau le dai o conditie tu ii ajuti pe ei cand au nevoie si ei te ajuta pe tine

| Marza_Denisa_Maria_1998 a răspuns:

Buna! ar fi mai multe solutii de a le spune si mie mi se intampla cate odata le zic tot si cand am nevoie de ajtor imi zic ceva gresit eu as zice sa le spui ca tu tot timpul le-ai dat si eu ti-au intors spatele, iar colega care te suna in fiecare seara ai putea sa o intrebi de ce nu te-a ajutat la test si sa-i spui ca nu-i mai dai caietu, la ceilalti ar fi bine sa le explici nu sa le dai caietul pentru ca asa ei se bazeaza pe copiatul de la tine
Daca e vreo problema la matematica (ma refer la teme) le explici si le spui sa nu se bazeze intotdeauna pe copiat

A doua varianta ar fi daca iai zice profesoarei in legatura cu caietul ca ei iti tot cer caientul, dar cea mai buna ar fi prima deoarece daca ai zice profesoarei ei ar zice despre tine ca esti o paracioasa

Parerea mea ar fi prima dar depinde di de tine in ce mod vrei sa le spui ca sa nu insiste si nici sa se supere pe tine cu toate ca ar trebui ca tu sa te superi pe ei deoarece nu te-au ajutat cand ai avut nevoie

Sper ca te-am ajutat!