| fllory a întrebat:

In momentul de fata sunt la scoala in Italia si cred ca nu-i greu de inteles ca e super greu vazand ca totul e nou, nu cunosc pe nimeni, scoala e super diferita si foarte solicitanta (adica nu avem numai o pauza de 10 minute toata ziua...si stam pana la 13:25 la scoala), inca mai am nevoie de muult timp de acomodare.
In fine, vazand ca nu prea cunosc pe nimeni si abia acum incerc sa imi fac niste prieteni dar e super greu sa comunici vazand ca ei sunt si firi mai inchise. Totusi se face un curs pentru invatarea limbii pentru cei straini si acolo sunt si romani dar sunt di Republica Moldova nu Romania si vazand ca ei sunt din aceeasi tara si se cunosc de mai mult timp, nu ma prea baga in seama, nu vb cu mine...azi la curs profa zicea ceva de genul "faceti liniste ca-i prea multa galagie, adica nu vreau sa fiti ca ea (si face semn spre mine) care nu spune nimic dar totusi..." bine, a vrut sa o faca sa sune mai mult ca o gluma dar nu ia reusit pentru ca nu mi-a cazut deloc bine. Adica sunt intr-o tara noua, cu lume care nu ma baga in seama, ce pot sa fac? Sa ma iau sa vb singura? Adevarul e ca nu sunt ff vorbareata si ma acomodez mai greu cu "noutatile" dar e asa o mare problema ca nu ma pun sa vb ca o moara stricata chiar daca nu ma baga nimeni in seama? Adica sa ma bag eu in seama chiar daca nu am nicio legatura cu subiectele pe care le abordeaza?

Răspuns Câştigător
| RoBY97 a răspuns:

Stai linistita si eu am fost la scoala in Italia si nu mi-a fost deloc bine la inceput dar dupa catva timp cand inveti limba italiana ti se va parea mai usor totul iti vei face prieteni si multe altele!

0 răspunsuri: