In legatura cu apatia, e un coping mechanism pentru situatia pe care ai trait-o (prietenii falsi, iubita ta care te-a parasit).
In legatura cu empatia, poti incerca sa te intrebi in capul tau "cu ce fapt din viata mea pot asocia sentimentele acestei persoane?" si o sa iti fie mai usor.
Faptul ca ai incercat sa te sinucizi este foarte grav. Cand mai ai ganduri din acestea negre, suna la 0800 801 200 si poti vorbi cu cineva. Si, gandeste-te in urmatorul fel: pui capat definitiv. Asta inseamna ca nu vei mai avea niciun moment, situatia nu se va rezolva in mai bine, dar nici in mai rau, pur si simplu dormi pentru totdeauna. Nu crezi ca o sa iesi la liman intr-o zi? Nu vrei sa cauti o metoda sa fie mai bine in loc sa incerci sa te eschivezi? Viata nu e usoara, dar are bucurii pentru care merita sa traiesti.
Din ce ai relatat, pare ca ai intrat in depresie. Nu sunt psihiatru, dar... am empatie, vezi ce zic?
Si sfatul pentru schimbarea atitudinii: trebuie sa iti schimbi modul de gandire mai degraba, atitudinea vine automat dupa si asta se face prin terapie cognitiv-comportamentala de un terapeut. Daca nu vrei sa apelezi la psiholog, o sa iti zic eu: gandeste-te ca exista o parte buna in orice si ca merita sa muncesti ca sa ajungi la ea. Pofta vine mancand.
Atitudinea nu o poți schimba așa cum vrei tu, ea este o rezultantă a tot ceea ce gândești și trăiești. Prietenii falși, iubira veche, au fost. Cauți alții, altă iubită.
Adica atunci cand profesorii ma ascultau imi spuneau inainte sa invat o lectie si atunci cand ma ascultau evaluarea o faceau dintr o lectie diferita. Si faza e ca nici directorul nu a facut nimic, pentru ca toata clasa i-a atras atentia despre ce se intampla. Oricum a venit un inspector care a spus ca se uita pe inregistrari.