Chiar daca iti iei ipad nu o sa iti fie comod sa scrii. daca zici ca ai vrea sa te duci in strainatate la studiu (prin erasmus) cel mai bine e sa iti iei un laptop. nu de alta da nu cred pe nimeni ca a scris vreodata 20 de pagini de proiect pe tableta. Eu am incercat sa scriu o pagina si e chinuitor.
Chiar daca laptopul este mai greu, este mult mai usor sa scrii si sa navighezi pe internet.
Plus ca daca te duci in afara si stai la un camin nu ai garantia ca ai wifi la indemana.
la laptop ai atat wifi cat si posibilitatea conectarii prin cablu (plus stick de internet insa mai mult ca sigur o sa ai disponibil prin cablu)
Practic, laptop-ul este si a fost gandit de la inceput ca sa fie computer pe care sa il poti purta cu tine peste tot. Intr-adevar, nu are autonomia pe care o are o tableta, dar mai sunt si notebook-urile care au aproape aceeasi autonomie. Tabletele nu pot face chiar atat de multe lucruri ca si un laptop sau notebook, asa ca te inteleg daca decizia este una destul de grea. Ai mai jos un link cu ambele, poate te ajuta.
http://www.one-it.ro/laptop-uri-tablete