Iubito, ai doar 11 ani, e normal sa nu iti vina inca. Cam la majoritatea fetelor vine pe la 13-14 ani. Deci eu zic sa te linistesti, sa nu-ti faci griji in privinta asta. Iar daca vrei sa accepti sfatul meu, profita! Profita ca inca nu ai probleme de genul, bucura-te!
Mie mi-a venit la 12 ani, cam cu 2 luni inainte sa implinesc 13, deci aproape 13. O sa te doara putin burta cu o zi sau doua inainte si inainte sa-ti vina cum e normal,adica mult,o sa vezi ca o sa-ti curga ceva maroniu pe chiloti si n-o sa fie mult. La mine a fost asa: Cu o seara inainte m-a durut burta si am vazut chestia maro,care se presupune a fi sange,doar ca e maro pe chiloti si mi-am pus repede un absorbant, dimineata urmatoare mama m-a dus la scoala si fix cand am iesit din masina a inceput sa curga pe mine. Ideea e ca nu poti sa simti inainte sa-ti curga, ma refer ca nu e ca si cand te-ar trece la baie, pur si simplu curge. Trebuie sa-ti schimbi absorbantul des in zilele alea si sa nu te fortezi prea mult, sa nu faci sport sau sa alergi. Sper ca te-am ajutat si daca mai ai nevoie de sfaturi poti sa ma intrebi :* o seara frumoasa
Buna! Mie una mi-a venit pe la 12 ani jumate.Depinde de persoana,adica pe mine, spre exemplu, nu m-a durut burta, nu m-am simtit rau sau alte chestii de genu' doar am fost foarte speriata dar o prietena de-a mea a avut niste zile groaznice, si inca mai are si acum la 17 ani, ea are dureri de burta, de spate, nu poate nici sa se miste spre deosebire de mine.Totusi,simte-te bine atata timp cat inca nu ti-a venit.Mama ta o sa fie cel mai bun sfatuitor si "doctor" in aceasta problema. Fundita?
Mie mi-a venit ciclul menstrual la 13 ani deci mai ai de asteptat sunt cazuri(rare)in care poate sa-ti vina si la 16, nu te doare si dureaza 4-5 zile, te va ajuta si mama ta cand va veni timpul
PrafDeNutellaCuGustDeCremitaAmes... întreabă:
Elenastoica9 întreabă: