| ValentinaValiLes1234567890 a întrebat:

Întrebarea mea e:
Cum să o fac pe mama sa nu mai fumeze?
Da, am incercat de acum 6 ani sa fac asta, am 12 ani și nu îmi place că ea fumează...Eu plâng când o văd că fumează pur și simplu plâng.Mama știe că nu-mi place, dar tot o face...I-am zis de foarte multe ori, dar se enervează și apoi iese din nou la țigară..Nu duc lipsa de nimic, am ce vreau.
Dar ce as putea face să o fac sa nu mai fumeze..Am încercat să-i fac scrisori dar nu am curajul sa i le dau...
Când aveam 6-7 ani i-am zis asta:
Eu:Nu mai fuma, nu-mi place!
Ea: Hmm...Ok o sa fac asta pentru tine. Nu plânge.
Atunci a mers o lună și apoi gata, iar a început! Nicotina îi afectează creierul? Mulțumesc pentru ajutor!

4 răspunsuri:
| Andreeush a răspuns:

Nu ai ce sa faci.
Ea trebuie sa hotarasca daca renunta sau nu.
Si mama mea fumeaza dar oricat am incercat in trecut sa ii zic sa renunte la tigari nu ma ascultat.
E decizia ei ce face cu viata ei, atata timp cat tie nu iti lipseste nimic este in regula.
E mama ta si oricat de mult te deranjeaza ca fumeaza trebuie sa ii respecti deciziile. Tu ai incercat sa ii zici ca nicotina e nociva, dar altceva nu poti face.

| Donsavas a răspuns:

Da,nicotina o calmează pe moment dar o face sa fie din ce in ce mai nervoasă cu timpul. Schimba structura creierului. Mare parte din fumători au nevroza si sunt multi psihotici care fumează, nu întâmplător.
Mama ta ar trebui să vadă un psihiatru fiindca doar medicatia o poate ajuta sa scape de viciul asta si sa se calmeze.

| NellieLovett a răspuns:

Https://m.youtube.com/watch?v=NUn1NBwy29s
Arata-i asta si roaga-o sa asculte. Spune-i ca fumatul cauzeaza multe boli si ca tu o iubesti mult si nu vrei sa se imbolnaveasca.
Succes!

| Fancyuiop a răspuns:

Vb cu ea și zii că tu nu mai suporți să o vezi fumând și ca te distruge psihic.