1. La matematică memorează toate formulele pentru aflarea volumului, ariei, perimetrul etc. corpurilor si figurilor.
Nu uita de acele mici "trucuri" ( formula radicalilor dubli, regulile de calcul prescurtat etc) la care majoritatea se încurcă. Pune accent şi pe chestiile banale, recapitulează criteriile de divizibilitate.
La română lucrează pe argumentarea textului.
Definițiile şi teoria sunt mai flexibile decât în matematică, aşa că le poți memora oricum doreşti atât timp cât nu modifica sensul.
2. Fă un efort şi scrie teoria pe nişte foi albe, curate. Alege un pic care nu pătează şi scrie ordonat, dar aerisit. Astfel s-ar putea să observi că nu ai atât de multă materie de parcurs. Bineînțeles, mai lasă câteva spații libere în caz că mai are profesoara ceva de adăugat.
3. Nu te emoționa. S-ar putea să dai examenul în sala ta şi să ai deja un spațiu mai cunoscut, sau să fie supraveghetor un profesor prietenos ( au am avut noroc cu ambii profesori ).
După ce primeşti subiectele, 2 minute stai şi te relaxează. Gândeşte-te la orice altceva înafară de examen.
4. 8 la matematică ( nu sunt prea multumit, dar merge ) şi 9 la română.
5. Restudiază toată materia. În plus, nu vei începe cu română şi apoi matematică, nu îți recomand să faci chestia asta, ci să mergi cu ambele în paralel. Ideal ar fi să faci 2 ore de română şi 2 de mate pe zi. Ştiu că sună obositor, dar poți începe şi mai uşor cu câte o oră din fiecare.
Sper că te-am ajutat! Baftă!