| Duluman2002 a întrebat:

La fiecare test, întâmpin o problemă. Mă stresez mereu, mă panichez că nu-mi ajunge timpul suficient pentru a termina subiectele și în final, la matematică și mai la toate științele exacte, se întâmplă ceva neplăcut, ori mă încurc la calcule, chiar dacă eu știu.Spre exemplu, am luat în teză 7. Părinții mei nu înțeleg că unele note mai mici se datorează stresului adică știu sigur că dacă eram mult mai atent, în teza la matematică puteam să iau 8. Deci, cum să fac să scap de stresul din timpul testului și cum fac să nu mai greșesc la fix ce este mai ușor?

Răspuns Câştigător
| DeathOfDreams a răspuns:

Așa e și colega mea de bancă, mereu transpiră ca naiba înainte să dăm vreun test și nu se poate concentra la nimic. Trebuie mereu să fac eforturi cumplite s-o liniștesc și abia reușesc. Iar în timpul testului îi tremură mâna, se uită la ceas, spune încontinuu "n-o să termin" și e atât de panicată încât începe să se grăbească, are senzația că nu mai știe nimic și greșește la calcule minore.
Yeah, sounds familiar? laughing

Mereu îi reamintesc să respire adânc, să se calmeze. Mereu îi spun că e doar un test, și regula e să nu te panichezi. Încerc s-o fac să-și elibereze mintea și s-o ia ca pe-un joc totul. Surprinzător, uneori merge. laughing

Nu te gândi niciodată la timpul pe care-l ai, sau la ceea ce urmează. Gândește-te pur și simplu că ai de rezolvat niște exerciții și nu are nicio relevanță dacă știi tot sau nu. Și concentrează-te pe ideea asta.

Știu cât de nasol e, fiindcă manifestările de genul seamănă cu anxietatea mea.
Uneori, înaintea unui test important, mă gândesc că o să ne dea super greu, efectiv mă gândesc la cele mai oribile exerciții și încep să-mi transpire palmele. Simt nodul ăla în gât și mi-e foarte greu să respir. La un moment dat, în timp ce mă gândesc la ceea e mai rău, ajung să-mi imaginez ceva ireal și e oribil.
În timp, nu doar c-am învățat să fac față situaților de genul, dar și să le controlez.
Muzica face totul mai bine, așa că îmi pun casca în ureche și o ascund cu părul. Uneori o las și pe timpul unui test, cu un volum la minim. Încerc să trag aer în piept și să iau situația așa cum e, după care să încerc s-o depășesc.
Și oricum, mereu mă ajut de factorii ce-mi fac plăcere pentru a trece peste situațiile neplăcute.

4 răspunsuri:
| Vld_Vlad_1984 a răspuns:

Incearca sa fii atent la test nu la ceas! Pai

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu există" am luat notă mică fiindcă sunt stresat ", ci " nu sunt stăpân pe ce am învățat".
Pune mâna și învață.

| 6Anonim9 a răspuns:

Ai o problema cu parintii. Frate... Pisa-te pe note. Nu te ajuta cu nimic daca esti la liceu. E doar o ierdere de vreme. Iti storci creierii degeaba. Daca acum cand esti tanar si fara griji esti stresat, cum vei fii cand vei fii matur si o sa ai probleme serioase? Eu nu ma stresez deloc, parintii nu ma streseaza, si tot iau note bune la scoala. Daca te stresezi inaintea unui test, informatiile acumulate nu mai au timp sa-si gaseasca locul si te pierzi/incurci cand o sa ai nevoie de ele. Lejeeer, ca nu iti da nimeni in cap. Traieste-ti tineretea! Romana, mate si cealalta/celelalte materie/materii de bac is baza. Succes!

| Andreeaxcghk a răspuns:

Am exact aceeasi problema.
E important sa inveti sa te relaxezi si sa respiri adanc, sa te concentrezi si pe exercitiile simple, pentru ca sincer acolo se greseste cel mai mult.
Obisnuiam sa fiu neatenta si greseam inclusiv la copiatul de pe un rand pe altulsi asta mi-a adus un 8 in test la fizica chiar daca e una din materiile la care ma descurc.
Pe mine m-a ajutat mult ca atunci cand imi fac temele sa spun cu voce tare ce scriu.
Asa ma concentrez mai bine si m-am obisnuit si nu mai gresesc la teste.
Sper ca te-am ajutat.