Salut @ku0Q,si eu sunt clasa a VIII-a si am luni examenul la romana.Iti voi spune un lucru pe care probabil l-ai auzit de sute de ori, si care il stii si tu: DON'T BE AFRAID.Gandeste pozitiv,respira adanc,si gandeste-te in felul urmator: Am emotii pentru ca am invatat! Am invatat si voi lua nota mare! Iti spune chestia asta o persoana foarte emotiva,dar care,desi are examenul luni,nu ii e frica absolut deloc[stiu ca ti se pare foarte ciudat,si mie mi se pare]. Gandeste-te ca daca ai emotii uriase,inseamna ca ai invatat! Daca ai invatat,stii! Inseamna ca vei lua o nota mare,si plus ca nu va fi asa de greu,daca lucrezi din culegeri de teste nationale[subiecte posibile],vei vedea ca e foaaarte usor,totul se rezuma la atentie si concentrare,aproape fiecare subiect[bine,eterna literatura,unde mai trebuie sa inveti,fabula,pastelul,nuvela si schita,se stie asta].Dar fii optimista,si vei vedea ca lucrurile vor fi in regula! Sa nu intri in examen plina de emotii,ca UITI TOT. Iarasi,iti zic din proprie experienta,gandeste,respira adanc,nu-ti ia nimeni capul,si fii POZITIVA,chiar daca nu stii un subiect sa zicem,nu te agiti:,,Vaaai nu stiu,ce ma fac, conteaza 0, 5, voi lua 9, 5 daca fac restul bine, etc." NU! Nu fa asta ca-ti distrugi toata concentrarea acumulata si toata munca pe parcursul acestor patru ani de zile.Respira adanc,gandeste pozitiv,si intra in examen cu gandul asta: "Le inchid eu gura, voi lua 10, 50!". Citeste cu atentie textul,si intrebare,caci adesea jumatate din raspuns se afla in intrebare,si,fi relaxata[si mie mi se parea imposibil asta,crede-ma]. Asadar,gandeste-te ca examenele astea vor trece,mai e putin,o saptamana mai avem,fix pana vinerea viitoare,si scapam de tot! Nu e foarte mult,atat mai avem sa tragem, si dupa, 3 luni suntem liberi ca pasarea cerului.Sa nu ai emotii,pentru ca vei face tot, si vei lua nota mare.
Succes la evaluarile nationale, la toti care sunt a VIII-a!
Bună! Și eu sunt a VIII-a și am mari emotii pentru examen. Am învățat din greu, îmi poți spune te rog, dacă vrei, ce note ai luat în examen?
Buna,@ku0Q!
In primul rand,daca ai examen,n-ar trebui(cred eu) sa stai pe 'net, ci sa mai inveti.
Cat despre emotii, daca te lasi coplesit de ele... fail! Am patit-o aproape si eu odata.
Du-te la magazinele naturaliste si cumpara-ti flori de Bach.Sunt niste picaturi de la care scapi de emotii si te linistesc.
Succes la examen.
PAii parerea mea ar fi casa iesi cu prieteni undeva sau casati gasesti un hobii ceva si o sa scapi...sau incerca sa pierzi timpul intr-un fel