anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU~luni am test la mate si nu stiu nimic.nu inteleg exercitiile cu nr intregi ex: (-3)+(+7)=? sau mai grele a fost un exemplu cine imi explica si miie. funda si vot`

7 răspunsuri:
| oAnna a răspuns:

Este simplu. astfel de exercitii le poti rezolva si logic,-2+4 de ex ai datorie 2lei si daca duci 4 lei cat rest iti mai da? 2 lei nu?
Dar mai simplu asa se face, Se da semnul celui mai mare nr si din acesta il scazi pe celalalt.
EX :
-10 +11 = (Mai mare este 11, care are semnul +, iar din acesta scadem 10) = +1
+7-3 = +4
-20+10= -10
Daca avem -4-5 ( ai facut datorie 4 lei si ink una de 5 lei. in total cata datorie ai facut?) adunam datoria happy -9
Ex:
-5-9=-14
-9-10=-19 etc
La inmultire si impartire
+ cu+ =+
+ cu - = -
- cu - = +
EX:
-10 : ( +5) = -2 ( - cu + face - si se impart normal )
-4 x (-4) = + 16
etc
Ok deci o sa ti se para foarte simplu daca lucrezi mai multe exercitii ca sa te obisnuieste cu ele. Pana luni ai timp sa lucrezi si succes la test sa ne spui si noua ce nota ai luat :X

| anonymus07 a răspuns:

Pai in primul rand ar trebui sa stii ca "plus inmultit cu minus" da minus de ex daca ai (-4)+(-3)= -4-3=-7 deoarece plusul s-a inmultit cu minusul iar in final a dat minus. A dat -7 deoarece cand ambele cifre sunt cu minus se aduna si rezultatul da cu minus in fatawinking.
Ex : -4-5=-9 sau -10-50=-60. Iar la scadere se da semnul celui mai mare. De ex: -10+5=-5 deci dupa cum observi se scad si se da semnul celui mai mare. Alt ex: 5-15=-15. Sper ca ti-a fost de folos. Succeswinking big grin

| Maria_8259 a răspuns:

Hei exercitiile acestea daca incerci sa le intelegi devin chiar foarte simple

(-3)+(+7)=+4

se da semnul numarului mai mare si apoi numerele se scadtongue

| Cappuccinooo a răspuns:

Buna.
In cazul exercitiului dat de tine, (-3)+(+7) se face asa: Se scad modulele (7-3,adica 4 ) si se pune semnul al carui modul este mai mare.
Daca ai insa (-3)-(-7),rezultatul este -11.In cazul in care cele doua numere au acelasi semn, modulele se aduna si se copiaza semnul.
Sper ca te-am ajutat si mult succes la test kiss.Pa, pa.

| cosmy_7533 a răspuns:

Crek esti in a 6, auzi daca ai asa -6-6 se aduna 6 cu 6 si se pune in fata -, daca ai -6-(-6) Minusul din fata parantezei schimba semnul si o sa ai -6+6 = 0
Fundaa?

| sorina222 a răspuns:

Daca sunt de semne diferite din numarul mai mare se scade cel mai mic si daca sunt de aceleasi semne se aduna si se pune semnul comun

Răspuns utilizator avertizat