1. Mananca echilibrat si consuma mai multa energie decat iei din mancare.
2. Schimba-ti stilul de viata. Dietele sunt temporare, asa ca, daca nu iti schimbi complet obiceiurile, pe termen lung, vei pune la loc tot ce-ai dat jos in numai cateva luni. Renunta pentru totdeauna la junk food, la rontait fursecuri seara in fata televizorului si asa mai departe.
3. Gaseste-ti niste prieteni care sa te sustina si sa te sfatuiasca atunci cand o sa fii tentata sa cedezi tentatiilor. Iar daca cineva o sa vrea sa tina dieta impreuna cu tine, cu atat mai bine! E esential sa nu te simti singura in lupta cu kilogramele in plus.
4. Fa-ti poze inainte si dupa – te vei simti foarte motivata sa continui dieta, vazandu-ti progresele!
5. Incepe sa citesti etichetele produselor pe care le cumperi. Si sa si intelegi ce inseamna benzoat de sodiu, tartrazina, ciclamant si alte minuni asemanatoare.
6. Nu tine secret faptul ca esti la dieta. Daca recunosti in public ca ai o problema si ca incerci sa o rezolvi, e inca un pas pe drumul cel bun. Te asiguri, in felul acesta, ca nu o sa ai posibilitatea sa faci cale intoarsa si sa renunti dupa cateva zile.
7. Fa ce exercitii iti place. Unora le place joggingul, altii prefera inotul sau mersul cu bicicleta, esti libera sa faci ce sport vrei in timpul liber.
8. Asculta muzica in timp ce faci miscare. Cumpara-ti un MP3 player sau un Ipod (daca iti permiti, desigur), pentru ca activitatea sa ti se para mai placuta.
9. Stabileste-ti teluri realiste. Nu iti dori sa slabesti in prima saptamana 5 kilograme, fiindca e imposibil si vei fi dezamagita.
10. Nu te compara cu altii/altele. Fiecare dintre noi are o constitutie diferita, asa ca fiecare slabeste in mod diferit, intr-un ritm propriu. Asa ca nu te bosumfla daca vreo prietena a slabit mai usor sau mai repede decat tine.
11. Ia o pilula-minune, care sa te ajute sa slabesti mai repede. Prostii! Nu exista o asemenea pilula, cel mai bine e sa ai incredere in regimul alimentar si in exercitiile pe care le faci regulat. Efectele secundare ale medicamentelor care iti promit ca te ajuta in lupta cu kilogramele sunt adesea mai rele decat "sprijinul" acordat.
12. Vitaminele iti pot fi prietene. Suplimentele naturale de multivitamine iti pot fi de real ajutor, dar ai grija sa nu exagerezi. Consulta un nutritionist, ca sa fii sigura ca e bine ce faci.
13. Afla care e greutatea ta ideala. Se spune ca, daca ai 1.75, greutatea ideala trebuie sa fie cu 10 mai mica decat ce este in plus peste 1m, adica ar veni 65 de kilograme. Pentru mai multa siguranta, cauta pe internet un calculator de greutate.
14. Fara fast food. Chiar daca visezi in fiecare noapte cum infuleci in disperare hamburgeri imensi, trebuie sa te feresti ca dracul de tamaie de localuri unde se serveste fast food.
15. Verifica-ti greutatea saptamanal. Sau, daca esti foarte foarte curioasa, in fiecare zi. Cantareste-te dezbracata, fara nimic pe tine, la aceeasi ora din zi.
16. Odihneste-te suficient. Pentru ca organismul tau sa functioneze eficient si sa poata arde caloriile cum trebuie, trebuie sa dormi cel putin opt ore pe noapte.
17. Mananca incet. Si savureaza ce mananci, incearca sa gasesti o placere (cat de mica) in portiile tale de femeie la dieta, fiindca oricum n-o sa te poti rasfata cu cine stie ce delicii culinare.
18. E ok sa mananci intre mese. Un mar, o banana, un iaurtel cu musli, o gustare hipocalorica, in orice caz.
19. Nu manca aceleasi lucruri in fiecare zi, fiindca o sa te plictisesti groaznic. Incearca sa iti variezi regimul, exista o multime de fructe, de legume si de specii de peste pe care le poti combina.
20. Cunoaste-ti limita maxima admisa de calorii pe care le poti asimila zilnic, si nu o depasi pentru nimic in lume.
21. Satisfa-ti poftele, dar cu moderatie. Daca mori de pofta sa infuleci o prajitura insiropata la cofetarie (asta dupa doua-trei saptamani de dieta!), ai voie si ai dreptul sa iti acorzi aceasta placere. Dar straduieste-te sa mananci incet si sa mananci doar jumatate din desert.
22. Hidrateaza-te corespunzator. Cel putin doi-trei litri de apa pe zi, si nu trisa, fiindca o faci pe socoteala ta!
23. Fara zahar (sau indulcitori) si sare in exces.
24. Renunta la paste si la painea alba, pe cat posibil. Painea alba nu e tocmai buna pentru sanatate, intreaba orice bolnav de diabet, care tine regim.
25. Nu te lenevi dupa ce inchei dieta! Continua sa mananci echilibrat, sa iti supraveghezi greutatea, sa nu consumi fast food etc.
Sa stii ca mananc sanatos, rareori pe la fastfood
Multumesc mult pentru toate sfaturile :*, am sa incerc sa le aplic pe toate
Buna...madalina246 are dreptate, trebuie sa manaci sanatos, sa bei apa, sa faci sport (bicicleta, etc) sau pur si simplu poti sa te plimbi (plimbandute jumatete de ora sau o ora pierzi intre 40-50 de calori), si nu in ultimul rand trebuie sa ai vointa si rabdare.
Urmand sfaturile madalinei vei reusi sa slabesti, si spun acest lucru deoarece si eu am tinut o dieta bazata tot pe ce ti-a spus madalina si am slabit...bafta
1. Controleaza portiile de mancare
Odata cu trecerea timpului, portiile de mancare au devenit din ce in ce mai mari, indiferent ca vorbim despre mancarurile sanatoase sau despre cele mai putin sanatoase. Iti poti mentine greutatea ideala daca acorzi atentie cantitatii de mancare pe care o consumi la o masa. Chiar si atunci cand vine vorba de gustari, trebuie sa fim constienti ca nimic nu ne obliga sa consumam intregul pachet de chipsuri sau dulciuri. Incearca sa mananci doar 70% din ce e in farfurie.
2. Nu te lasa pacalit de etichetele "fara grasimi"
Multi producatori isi lauda produsele prin a le atasa o eticheta care sa te avertizeze ca nu contin decat grasimile necesare. Ceea ce nu toata lumea stie insa este faptul ca, pentru a le da un gust mai bun, producatorii adauga alimentelor diverse tipuri de zahar, faina sau intaritori. Acesti aditivi sunt digerati cu rapiditate si astfel sunt absorbiti rapid de catre organism, iar asta duce la un consum marit de zahar. In plus, vei simti nevoia sa servesti urmatoarea masa mult mai rapid decat in mod obisnuit. Produsele "scazute in grasimi" nu contin neaparat mai putine calorii decat produsele obisnuite.
3. Revitalizeaza-ti metabolismul
Metabolismul este acel proces pe care corpul tau il foloseste pentru a transforma mancarea in energie. De fiecare data cand pierzi in greutate, metabolismul tau se poate schimba. Fapt pentru care trebuie sa scazi sau sa cresti in greutate cat mai natural cu putinta. Din fericire, este usor sa ai grija ca metabolismul tau sa lucreze asa cum trebuie.
Proteinele si vitaminele din legume sunt foarte bune pentru metabolismul tau si in timp te pot ajuta sa nu mai consumi mancare nesanatoasa. Poti consuma mai multe proteine benefice prin a consuma de cel putin doua ori pe saptamana peste- acesta contine omega 3 si creste arderea grasimilor din organism.
Alimentele picante, pe baza de plante, contin ingrediente bioactive care nu le ofera doar un gust intepator, ci si dubleaza energia pe care ti-o asigura o masa pe durata a 3 ore. Plantele picante sunt perfecte pentru a-ti face metabolismul sa lucreze la capacitate maxima. Ghimbirul este un bun aliment aditional care iti ajuta metabolismul. Acesta creste temperatura corpului si creste randamentul metabolismului cu pana la 20%.
4. Renunta la indulcitorii artificiali
Indulcitorii artificiali se gasesc adesea in produsele cu un procent scazut de calorii, in produsele de dieta sau in bauturile decofeinizate. Studiile de specialitate afirma insa cu tarie ca indulcitorii artificiali nu fac decat sa te ajute sa cresti in greutate. De fiecare data cand mananci, organismul tau se asteapta sa primeasca un anumit numar de calorii, ceea ce nu se intampla atunci cand tu mananci alimente cu zero calorii, iar asta face ca organismul sa ceara din nou mancare. Indulcitorii artificiali sunt si de pana la 7000 de ori mai dulci decat zaharul, fapt ce iti poate deregla sensibilitatea papilelor gustative.
5. Renunta la bauturile acidulate
Bauturile dulci acidulate contin indulcitori, cafeina si diverse tipuri de sirop. Toate acestea iti pot fi daunatoare. Bauturile acidulate cresc riscul de diabet, te fac sa castigi in greutate, iti slabesc rezistenta osoasa si iti afecteaza sanatatea dentara.
6. Fa miscare!
Partea cea mai importanta a oricarei diete este formata din exercitiile fizice pe care le faci. Trebuie sa te asiguri ca faci macar 10.000 de pasi intr-o zi pentru a te mentine intr-o forma buna. Cinci minute de miscare continua, controlata, pot avea acelasi rezultat, precum si alergarea a 5 km pe zi.
7. Variaza caloriile pe care le acumulezi de la o zi la alta
Atunci cand organismal tau se obisnuieste cu numarul de calorii pe care le primeste in fiecare zi, pierderea in greutate devine mai dificila, deoarece acesta se acomodeaza cu ritmul de arderi. Corpul tau este, in mod obisnuit, adaptat unui numar de 1800 de calorii pe zi.
Daca ai grija ca numarul de calorii sa fie macar in mica masura diferit de la o zi la alta, poti scapa mai repede de kilogramele in plus. Consuma intr-o zi pana la 1800 de calorii, a doua zi 1600 iar a treia zi revino la 1700.
8. Consuma mai multa apa!
Toata lumea stie ca apa inseamna sanatate, insa nu toata lumea cunoaste si faptul ca apa te ajuta sa scazi in greutate. Consumul ridicat de apa conduce la eliminarea toxinelor. Daca bei panba la 6-7 cani de apa, consumi cu 200 de calorii mai putin pe zi.
9. Mananca cereale integrale
Inlocuieste pastele albe, painea si faina cu un consum regulat de cereale integrale. Cerealele integrale te mentin satul mai mult timp, stabilizeaza nivelul de zahar din sange si contin o serie larga de vitamine, minerale si antioxidanti. Cele mai recomandate sunt orezul brun, painea cu tarate, faina de ovaz.
10. Incearca o cura de detoxifiere
Daca nu reusesti sub nici o forma sa scapi de kilogramele in plus, incearca sa tii o cura de detoxifiere. Curele de detoxifiere se bazeaza de obicei pe consumul anumitor alimente recunoscute pentru calitatile lor, care iti ajuta organismul sa functioneze la cele mai inalte standarde.
anonim_4396 întreabă: