anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Mi se pare ca arat urat si nu ma pot obisnui cu mine.Am fața rotunda, am gropita la barbie (nu este foarte vizibila, dar se afla acolo si mi se pare ca e mai rau pe zi ce trece).In plus port si ochelari, dar nu e problema cu ochelarii, fara ochelari arat oribil! Am ochii destul de mici si ma ingrozeste gandul ca la un moment dat voi face operatie si dupa nu ii voi mai purta.
Singura speranta o am in schimbarile din adolescenta, care abia astept sa vina.
Cum pot sa ma obisnuiesc cu mine insami? Ce sfaturi imi puteti da ca sa scap de gropita?
PS sunt fata, am aproape 14 ani.

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Ssssssssssssssss16 a răspuns:

Saluut! Esti in pre-asolescenta, e firesc sa ai acest sentiment de inferioritate. Daca astepti atat de mult adolescenta, atunci iti voi da niste mici sfaturi pana acolohappy
incearca sa te machiezi. Cum iti place tie, cum te simti bine. Poti folosi, de asemenea un creion alb, care da iluzia de ochi mai mari, un rimel care iti intoarce genele si un fard maro care mai apoi sa-ti accentueze ochiul. Nu spun ca aceasta 'masca' te va face sau nu frumoasa, dar poate asa te vei simti mai bine in pielea ta, macar pana inveti sa te accepti asa cum esti. Toti suntem unici, nu trebuie sa arati ca toate fetele care sunt considerate frumoase de catre societate, asta din cauza standardelor inutile create de acestia.
Eu, personal cred ca, acea gropita e mai mult decat sexy, mai ales la fete. Aceeasi problema am avut si eu la varsta de 14 ani. Ma credeam oribila, urata. Dar asta era doar in capul meu, din cauza ca aveam tendinta sa compar cu alte fete, ceea ce nu e okay deloc. Pe masura ce am mai crescut, acum am 16 ani, imi dau seama ca sunt frumoasa. Asa spuneam si eu, acelasi lucru. Si eu port ochelari si credeam ca fara ochelari arat oribil. Da, ce-i drept, am o fața diferita comparativ cu cea pe care o am tinand ochelarii la ochi, dar stii care e avantajul? Ca am doua fețelaughing))
ideea e sa te simti bine in pielea ta.winking daca mai ai nevoie de vreun sfat in machiaj, stari nasoale, imbracaminte si asa mai departe, poti apela la mine. Te pup dulce!

2 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Nu prea poti.
Gropitele sunt dragute si te vor intineri la batranete.Nimeni nu este perfect asta trebuie sa stii si sa te gandesti ca sunt alti ce au probleme mai mari, cum ar fi deformari din nastere sau in urma unor boli, accidente, arsuri, lipsa unui membru si traiesc si se accepta.
Nu mai avea complexe de inferioritate deoarece fiecare are frumusetea lui, fiecare va fi la un momentdat considerat de cineva frumos iar timpul nu este pierdut sa incerci sa te faci cum vrei tu daca tot te supara si complexeaza in continuare.

| Donsavas a răspuns:

În primul rând, nu esti nevoită să te operezi. Este riscant si neplăcut. Poti ramane la ochelari. Cat despre fizionomia ta, Eu cred ca esti putin cam perfectionista si critica pentru varsta ta. Sa nu te mire daca vei ajunge sa devii si depresivă. Gândirea ta nu te avantajează. Iti impui tu ca exista anumite tipare de oameni iar tu nu esti printre acelea. Esti perfect normala. Asta conteaza. În ceea ce privește frumusețea, e absurd sa te placi tu pe tine însuți încât să ajungi până aici pentru a fi mulțumită cu tine. Dacă nu te placi, este vreo problema? Focuseaza ti atenția pe viitor la un băiat si place l pe el! El te va place pe tine dacă esti pe gustul lui si toată lumea va fi fericita. Ai răbdare și fii mai buna cu tine!