| VasileMoldova a întrebat:

Neau fost calculate notele pentru semestrul 1 si am 6, 78 sau 6, 88 ceva de genul. Ce sa fac. Chiar mam straduit sa invat am mers la meditatii nimic nu a mers. Cred ca nu voi reusi sa o fac macar pana la nota 7. Ce ma fac. Chiar mam straduit sa invat. Doar ca anul asta am avut o intimplare care ma demoralizat de tot. Traiam cu bunica mea si bunelul meu. Mama muncea peste hotare. Iar anul acesta in aprilie bunica mea a murit. A fost o lovitura crincena deoarece ia imi era ca o a doua mama. Din cauza ca mam demoralizat am 5, 5 la chimie si 6, si ceva la fizica. In rest e bine dar la aceste 2 materii nu am mai putut rezista. Ce ma fac cand bunelul si mama mea vor afla ce note am. Dati-mi sfaturi ce sa fac. Sunt disperat.

8 răspunsuri:
| RainmakerX a răspuns:

Stai linistit, notele nu iti arata adevarata valoare iar anumiti profesori sunt mai duri de fel

Momentan nu mai ai ce sa schimbi dar in viitor, daca inveti in continuare, probabil ca o sa te poti revansa.

Nu toti suntem buni la fizica si chimie.
Eu am fost din totdeauna ingrozitor la fizica dar am compensat prin informatica.

Fiecare are un domeniu in care se pricepe mai bine asa ca incearca sa-l gasesti pe al tau. Daca nu te remarci la nimic atunci pune-ti intrebarile "Ce materie imi place mai mult?" sau "Ce as vrea sa fac in viitor?"

La angajare nu ii pasa nimanui ca ai fost foarte slab la chimie in liceu atata timp cat tu nu lucrezi in acel domeniu.

Succes!

| VasileMoldova explică (pentru RainmakerX):

Miai dat curaj. Am crezut ca prmul raspuns la intrebarea mea o sa fie o critica. Dar tu chiar stii cum sa faci dintr-o situatie extrem de grea mai usoara. Miai luat o piatra de pe inima. Dar am o intrebare te pricepi la chimie si fizica? As dori sa ma ajuti cu ceva la chimie. Apropo eu ma pricep foarte bine la informatica

| RainmakerX a răspuns (pentru VasileMoldova):

Nu ma pricep. Am fost bun la chimie in gimnaziu dar anumiti profesori slabi reusesc sa te strice in timp.

Ma bucur sa aud ca te pricepi la informatica. Nu stiu in ce clasa esti dar sa faci bine sa inveti engleza macar de nivel mediu ca in perioada facultatii sa dai un examen si sa poti lua un certificat de avansat (te ajuta mult la angajare).

De asemenea, daca te pricepi la informatica atunci poate o sa te ajute site-ul pbinfo.ro, asta daca nu stiai deja de el.

Succes in continuare si nu dispera! Bac-ul si admiterea conteaza cel mai mult. (sau doar bac-ul daca nu dai admitere la facultate) Atata timp cat ai medii de trecere la materiile inutile si medii mari la materiile unde o sa dai examene (romana/mate si proba la alegere de la bac) atunci este super.

Sunt in clasa a 8

Sunt in clasa a 8 cit despre engleza am vorbit c oameni din marea britanie cateva zile in continuu si a fost ok nu mam bilbiit sau ceva. De la inceput aveam emotii dar mam adaptat. Sa inteleg ca nu te pricepi la chimie sau fizica de clasa 8. Dar ce sa fac cand bunelul meu si mama mea vor vedea notele?

| RainmakerX a răspuns (pentru VasileMoldova):

Le spui ca ai avut o perioada mai proasta si ca o sa incerci sa te indrepti in viitor. O sa inteleaga.

Momentan axeaza-te pe matematica si romana. Ai nevoie de ele la evaluarea nationala. Sa nu ai emotii. O sa treaca si asta.

| JackR a răspuns:

Ouch! In primul rand, pune mana pe un manual de gramatica. Vorba cantecului: https://www.youtube.com/watch?v=ALFH3OWCvcc

| VasileMoldova explică (pentru JackR):

Am scris repede intrebarea ca nu aveam timp. Am vazut greselile si stiu cum se scrie corect daca asta ai vrut sa zici