| GeorgianaDragus a întrebat:

Nu inteleg ce e cu mine. Nu ma simt bine intre oameni., cand accidental ajung in grupuri ma retrag si stau singura pur si simplu nu ca nu ma integrez ci simt ca sunt prea diferita. Uneori ii urasc pe toti din jurul meu. As vrea sa stau intrun colt uitata de toti. Ce e cu mine?

Răspuns Câştigător
| secessumaeternum a răspuns:

Iti e si frica de omeni? Ar putea sa fie anxietate sociala, depresie sau pur si simplu sa fii mizantropa. Depinde si de cand ai starea asta...Alte simptome mai ai? Ca de exemplu ca viata este inutila orice ai face, sa fii extenuata cu toate ca nu depui efort fizic sau psihic, sa fii mereu suparata si nostalgica, sa mananci mult sau dimpotriva prea putin, sa ai insomnie si ganduri de sinucidere... Sau poate ca ai atacuri de panica cand te afli in preajma oamenilor, tremuri, simti ca te sufoci, ca esti ametita, ca auzi un vacarm care te scoate din minti?

4 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Incearca sa te integrezi. Cauta subiecte comune. Nu poti face nimic de cat prin vointa.

| ThatsTheSpirit a răspuns:

Probabil eşti doar mai timidă/retrasă/nesociabilă şi ai nevoie de timp pentru a te acomoda cu oamenii. Şi eu am aceeaşi problemă, sunt foarte speriantă de oameni necunoscuţi sau cu care nu prea am tangenţe. Mă simt bine doar în preajma prietenilor foarte buni pe care îi cunosc în de-aproape. Mai există şi o variantă mai extremă, şi anume că ai anxietate socială, ceea ce deja e mai grav pentru că vorbim de o boală psihică. În cazul acesta ar trebui să mergi la psiholog.

P.S: Aici ai nişte informaţii despre anxietatea socială: definiţie, cauze, simptome, etc. Sper să te ajute.
https://paxonline.ro/? q=ce_este_anxietate_sociala

| AnotherOne02 a răspuns:

Am si eu aceeasi problema. tatal meu a spus ca am o "fobie de oameni".
Si cand ajung in "grupuri" si nu ma simt in largul meu plec.

| Skovgsravn a răspuns:

Presupun ca treci printr-o depresie.
Incearca macar sa te integrezi printre ceilalti, nu musca. Uneori e bine sa fii pe cont propriu, dar alteori ai nevoie de cineva care sa te sprijine. Incearca sa-ti indepartezi aceasta latura :v