La scoala te duci sa inveti. Sigur ca e placut sa socializezi cu colegii, dar nu e esential. Concentreaza-te doar pe invatat si va fi bine.
Aici ai dreptate, dar totusi e alt sentiment cand te stiu toti colegii, cand te intelegi cu ei si totul e asa frumos.Mi-ar place sa sincronizez invatatul cu socializarea si ar fi perfect.
Da, ai dreptate, dar viata nu e niciodata perfecta. Nu trebuie sa faci o tragedie din imperfectiunile ei, ci sa te gandesti intotdeauna la lucrurile importante, neglijand inconvenientele mai mici.
E greu totusi dupa atatia ani in care pur si simplu nu suportam scoala, ca acum sa vreau din tot sufletul sa ma intorc la scoala generala.Ei bine viata e si buna si rea dar pentru mine lipsa colegilor, a vechiilor profesori si a vechii atmosferi respectiv vechii scoli e ceva foarte important ce nu pot neglija.
Daca vrei sa ai o viata normala, va trebui sa accepti ca asta este doar o frustrare mica dintr-un lung sir de frustrari mult mai mari.
Te vei adapta--- chiar daca "procesul" este mai lent in cazul tau! Nu pari o persoana cu capacitati mentale reduse---mintea ta va gasi solutii adaptive pentru o situatie sau alta in asa fel incat sa-ti satisfaca dorinta (" sa sincronizez invatatul cu socializarea si ar fi perfect" )
Te inteleg perfect... si eu am o oarecare nostalgie fata de scoala generala si de oamenii pe care i-am avut acolo. insa suntem "obligati" sa crestem si nu ne putem opune acestui lucru. Daca nu iti place liceul sau clasa la care esti, iti sugerez sa te transferi undeva unde sa ai si fosti colegi si unde consideri ca vei gasi un mediu placut... nu ne putem intoarce la generala, nu putem da timpul inapoi, dar poti oricand sa faci o vizita profesorilor si colegilor mai mici. E okay sa te simti asa, trebuie doar sa te adaptezi, daca nu, cauta variante sa-to fie tie mai bine.
Variante nu prea am, deoarece am avut o clasa foarte destrabalata in sensul ca ne-am imprastiat fiecare la mai multe licee nu ca restul claselor de a 8-a care au picat si cate 7-8 in clasa.Singura varianta pentru mine la ora actuala este sa ma las de scoala desii cu 8 clase nu prea am ce face dar decat sa tot sufar si sa mor eu zic ca e mai bine asa.