"Mentionez ca sunt in clasa a10a si din a6a am avut probleme cu anxietatea sociala si atacurile de panica... Si sunt stresata de plang pentru tot felul de prostii... daca profesorul alege echipele si pic cu persoane cu care nu sunt apropriata simt ca mor"
Am selectat doar cateva pasaje din auto-descrierea pe care ti-ai facut-o si-ti recomand cu toata increderea sa mergi la un Psihiatru pentru o consultatie si tratament serios, fiindca tu ai probleme psihice de care nu esti constienta, pe langa neincrederea care te domina si te trage inapoi. Bolile psihice netrate evolueaza spre boli mult mai urate decat iti poti imagina, de aceea te sfatuiesc sa mergi la medic, cat de curand posibil.
Sanatate multa!
Psihiatru? Nu psiholog? Eu stiu ca psihiatru se ocupa de cei cu boli precum dementa. Ce am eu se poate rezolva cu exercitii si schimbarea mentalitatii si nu pot apela la pastile si calmante toata viata. Inainte imi luam dar am renuntat
Psihologul este un terapist care ajuta doar cazurile usoare, cele de depresie.
Tu cam ai nevoie de un Medic Psihiatru, care iti poate da tratament si la nevoie te poate interna, fiindca ai deja evolutie in boala, daca ai avut atacuri de panica, plangi necontrolat, ai stari de-ti vine sa mori...
Psihologul nu este medic, ci un terapeutic care te asculat si te ajuta sa treci peste problemele care le ai in despresii si alte tulburari uosare.
Medicul psihiatru se ocupa de toate bolile mentale usoare dar si grele, ca tot in ramura aia sunt, fie ca-i o anxietate severa, sau o dementia.
Este la fel ca si medicul chirurg, care opereaza atat o apendicita simpla si usoara si in aceeasi zi poate de nevoie opereaza un pacient cu cancer la stomac.
Am inteles. Multumesc mult!
Ti-a pus diagnostic pe net, tanti Violleta.
Daca vrei, stai de vorba cu un psiholog. Te trimite el la psihiatru daca e neaparat nevoie, nu Vio
Copilarii. Toata lumea trece prin asta, e parte a procesului de maturizare.
"Urasc faptul ca trebuie sa stau in anumite colective cu persoane cu care nu rezonez." Vei fi nevoita sa faci asta la locul de munca.
Nu poti controla pe altii, nu poti controla ce fac si spun alte persoane. Te poti controla doar pe tine insati.
Succes!
Nu toata lumea trece prin asta
Din fericire, la facultate, oamenii se mai triaza, nu mai ajung toti idiotii la facultate, motiv pentru care nu o sa mai ai probleme de acest gen.
Din pacate, datorita problemelor tale de adaptare ai deja statut de victima in colectivul tau si este destul de greu de schimbat asta. Ei se distreaza pe seama ta pentru ca vad ca te pot supara/deranja/afecta. Daca nu le mai arati ca te afecteaza, vor inceta! Trateaza lucrurile cu indiferenta. zice cineva ca esti Emo? ok, da sunt emo, asa este! Le inchizi subiectul. sigur vor gasi alte subiecte ca se pot lega de orice lucru dar arata-le de fiecare data ca nu iti pasa de ce zic/fac ei. In realitate, parerile celorlalti chiar nu conteaza...chiar daca ne place intr-adevar sa aiba oamenii pareri pozitive despre noi...
Am simtit ca te-a afectat si modul in care idiotul de a raspuns anterior a tratat problema ta cu superficialitate.dar chiar e un psihopat dubios si cam atat.
Scapi de statutul de victima doar cand iesi tu singura din asta! Un sfat general e greu de dat, pentru ca este foarte important modul in care raspunzi tu la nesimtirea celor din jur. dar cel mai important, nu le arata ca esti afectata!
Te exprimi bine si sunt sigur ca esti o fata deosebita care are foarte multe de oferit si pe care oamenii normali o apreciaza asa cum merita!
Mult succes! Daca vrei, da-mi mai multe detalii si incercam impreuna sa gasim solutii mai concrete la problemele tale...macar sa imunatatim putin situatia.
Fabianiba întreabă: