| flufita a întrebat:

Buna TPU! Nu stiu ce as putea sa fac ca sa nu imi mai pese de parerea celorlalti despre mine si sa accept faptul ca orice as face si oricat de bine, mereu va fi cineva care are ceva de comentat. Tind sa obtin validare din partea anumitor anturaje (exemplu scoala) deoarece nu am avut parte de sustinere din familie, asa ca mereu cand gresesc ceva la o materie sau ma cert cu cineva sau cand fac ceva penibil in clasa si rade x y ma simt oribil, ma simt de parca sunt ultima proasta si nedorita. Ma afecteaza mult parerea altora si mereu am fost emotiva si am incercat sa impac pe altii, sa las de la mine. Mentionez ca sunt in clasa a10a si din a6a am avut probleme cu anxietatea sociala si atacurile de panica. Sunt mai bine fata de cum eram acum cativa ani, dar nu suficient cat sa "pot trai o viata normala". Si sunt stresata de plang pentru tot felul de prostii, gen ca acum o luna jumatate am facut nu stiu ce si a ras clasa, sau ca ma barfeau niste fete ca sunt "emo" pentru simplul fapt ca mi-am facut un eyeliner mai asa sau nu stiu ce. Urasc faptul ca trebuie sa stau in anumite colective cu persoane cu care nu rezonez. Stiu ca peste cativa ani nici n-o sa ne mai salutam (pentru ca fix asa e cu fostii colegi din gimnaziu si asa o sa fie si cu astia) si ca n-o sa-i mai pese nimanui ca am facut/zis nu stiu ce, dar acum cand trebuie sa trec prin liceu mi e greu sa mi implementez asta in minte si s-o iau rational. Si inca ceva, mi-e greu sa ma adaptez brusc in anumite situatii/grupuri. De exemplu daca avem de facut un proiect si profesorul alege echipele si pic cu persoane cu care nu sunt apropriata simt ca mor. Si ma oboseste foarte mult interactiunea sociala in astfel de situatii. Cu cei mai buni prieteni nu sunt asa si in afara scolii nu am probleme, merg singura in diverse locuri prin tot orasul, vorbesc fara stres cu lumea (gen daca intreaba straini ceva, casieri etc). Ceea ce e un mare progres pentru mine pentru ca acum ceva timp nu eram in stare sa merg la un magazin 5 minute distanta singura. Insa ma dispera colectivele de unde trebuie sa fac parte mult timp, stiind ca oamenii aia ma vad si observa zilnic si ma judeca si isi fac o parere despre mine. Nu stiu ce o sa fac la facultate. Multumesc pentru rabdare cei care ati citit, am scris cam mult.

10 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

"Mentionez ca sunt in clasa a10a si din a6a am avut probleme cu anxietatea sociala si atacurile de panica... Si sunt stresata de plang pentru tot felul de prostii... daca profesorul alege echipele si pic cu persoane cu care nu sunt apropriata simt ca mor"

Am selectat doar cateva pasaje din auto-descrierea pe care ti-ai facut-o si-ti recomand cu toata increderea sa mergi la un Psihiatru pentru o consultatie si tratament serios, fiindca tu ai probleme psihice de care nu esti constienta, pe langa neincrederea care te domina si te trage inapoi. Bolile psihice netrate evolueaza spre boli mult mai urate decat iti poti imagina, de aceea te sfatuiesc sa mergi la medic, cat de curand posibil.
Sanatate multa!

| flufita explică (pentru Violleta2022):

Psihiatru? Nu psiholog? Eu stiu ca psihiatru se ocupa de cei cu boli precum dementa. Ce am eu se poate rezolva cu exercitii si schimbarea mentalitatii si nu pot apela la pastile si calmante toata viata. Inainte imi luam dar am renuntat

| Violleta2022 a răspuns (pentru flufita):

Psihologul este un terapist care ajuta doar cazurile usoare, cele de depresie.
Tu cam ai nevoie de un Medic Psihiatru, care iti poate da tratament si la nevoie te poate interna, fiindca ai deja evolutie in boala, daca ai avut atacuri de panica, plangi necontrolat, ai stari de-ti vine sa mori...

| Violleta2022 a răspuns (pentru flufita):

Psihologul nu este medic, ci un terapeutic care te asculat si te ajuta sa treci peste problemele care le ai in despresii si alte tulburari uosare.

Medicul psihiatru se ocupa de toate bolile mentale usoare dar si grele, ca tot in ramura aia sunt, fie ca-i o anxietate severa, sau o dementia.

Este la fel ca si medicul chirurg, care opereaza atat o apendicita simpla si usoara si in aceeasi zi poate de nevoie opereaza un pacient cu cancer la stomac.

| flufita explică (pentru Violleta2022):

Am inteles. Multumesc mult!

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns (pentru flufita):

Ti-a pus diagnostic pe net, tanti Violleta.
Daca vrei, stai de vorba cu un psiholog. Te trimite el la psihiatru daca e neaparat nevoie, nu Vio

| LaSteauaCareaRasarit a răspuns:

Copilarii. Toata lumea trece prin asta, e parte a procesului de maturizare.
"Urasc faptul ca trebuie sa stau in anumite colective cu persoane cu care nu rezonez." Vei fi nevoita sa faci asta la locul de munca.

Nu poti controla pe altii, nu poti controla ce fac si spun alte persoane. Te poti controla doar pe tine insati.
Succes!

| flufita explică (pentru LaSteauaCareaRasarit):

Nu toata lumea trece prin asta

| Robert2526 a răspuns:

Din fericire, la facultate, oamenii se mai triaza, nu mai ajung toti idiotii la facultate, motiv pentru care nu o sa mai ai probleme de acest gen.

Din pacate, datorita problemelor tale de adaptare ai deja statut de victima in colectivul tau si este destul de greu de schimbat asta. Ei se distreaza pe seama ta pentru ca vad ca te pot supara/deranja/afecta. Daca nu le mai arati ca te afecteaza, vor inceta! Trateaza lucrurile cu indiferenta. zice cineva ca esti Emo? ok, da sunt emo, asa este! Le inchizi subiectul. sigur vor gasi alte subiecte ca se pot lega de orice lucru dar arata-le de fiecare data ca nu iti pasa de ce zic/fac ei. In realitate, parerile celorlalti chiar nu conteaza...chiar daca ne place intr-adevar sa aiba oamenii pareri pozitive despre noi...

Am simtit ca te-a afectat si modul in care idiotul de a raspuns anterior a tratat problema ta cu superficialitate.dar chiar e un psihopat dubios si cam atat.

Scapi de statutul de victima doar cand iesi tu singura din asta! Un sfat general e greu de dat, pentru ca este foarte important modul in care raspunzi tu la nesimtirea celor din jur. dar cel mai important, nu le arata ca esti afectata!

Te exprimi bine si sunt sigur ca esti o fata deosebita care are foarte multe de oferit si pe care oamenii normali o apreciaza asa cum merita!

Mult succes! Daca vrei, da-mi mai multe detalii si incercam impreuna sa gasim solutii mai concrete la problemele tale...macar sa imunatatim putin situatia.