Relaxeaza-te. Apoi prefa-te ca esti super increzatoare si ca stii exact ce sa faci si ca faci totul bine. Chiar o sa iti iasa. Vorba americanului: "fake it 'till you become it". O sa vezi ca nu e asa de complicat sa iti faci treaba bine. Oricum o sa ti se explice ce ai de facut si poti intreba. Cel mai important e sa intrebi chiar atunci cand ti se explica, daca ai nelamuriri.
La mine, novice: a trebuit sa conectez la calculator niste dispozitive pe care lucram, iar un coleg mi-a zis sa iau niste cabluri seriale dintr-un dulap cu multe cabluri. Habar n-aveam cum aratau respectivele, dar le-am dibuit. Cu o faţă de invingatoare le-am adus langa calculatorul meu. In sinea mea m-am distrat destul de tare de toata faza.
Nu poti sa te prefaci ca stii ceva daca nu stii, iar lucrul in tensiune si nervi mai rau o blocheaza, o panicheaza ea daca nu se descurcă mai rau face, șefii sunt extrem de răi, nu sunt intelegatori, ce face ea cu un șef sau o șefă care este vesnic nemultumit /ă si stă cu gura pe ea nonstop, nu ar face față nici două zile.
Trebuie sa accepti si sa iti iei acea responsabilitate. Cu cat mai repede cu atat mai bine, nu vei putea fugi la nesfarsit de responsabilitate si te poate ajuta mult. E normal sa ai emotii, dar trebuie sa ai incredere in tine si sa iti dai silinta, plus orice greseala se poate repara, e uman sa gresesti si se poate intampla oricui. Iar la inceput ti se vor da indicatii. Mult succes! Am incredere in tine!
Andrei67y5 întreabă: