| Ariamnaa a întrebat:

Buna TPU! Nu vreau jigniri vreau doar raspunsuri daca vreti sa raspundeti frumos. Deci am aproape 13 ani si sunt clasa a 6-a si nu prea ma dedic scolii stau cam mult pe telefon ce-i drept. Deci la mate am numai note de 5 si 6 la bio am luat azi la test un 3 si mai am un 8 sa nu mai spun de fizica si de istorie unde am 4. Nu stiu sa fac mai nimic sunt un om de nicic. Nu stiu sa imi fac parinti mandrii sa se bucure. Cum alti copii iau note de 8 si 9 vreau si su. Stau intr-un colt si plang ca o depresiva si decat imi spun vorbe grele. Pana si diriginta m-a vazut mai mereu trista si i-a spus mamei dar nu am recunoscut deoarece nu vreau sa fie suparati pe mine ca are o fata proasta. Am numai ganduri proaste sa scap mai repede de viata asta sau sa nu mai mananc pana lesin si ma duc la spital. Nu am motiv de a ma bucura am numai esuari.

Răspuns Câştigător
| RainbowD a răspuns:

Salut.
Din ce vad ai stima de sine foarte scazuta. E okay, pana la urma notele nu reflecta adevaratul potential al unui om, nici eu nu pot sa zic ca am fost foarte bun la invatatura, dar am tras cat am putut.
Oricum, eu iti recomand sa investesti in pasiunile tale si evident, incearca sa si inveti. Pana la urma nu inveti pentru parintii tai, inveti pentru vitorul tau. Printre altele, mai iesi cu prietenii/prietenele, mai socializeaza. Sa stii ca nu este okay sa petreci mult timp nici pe telefon. Cu timpul ajunge sa fie ca un "drog". Legat de esecuri, gandeste-te putin, sunt sigur ca ai avut si multe reusite.
Avea Emil Cioran un cititat fain "Binecuvântate fie eşecurile. Le datorez tot ce ştiu."
Pana la urma, fiecare dintre noi are esecuri, e ceva normal. Dar trebuie sa invatam din ele ceea ce avem de invatat, apoi sa mergem mai departe.

Legat de gandurile tale "proaste", sa stii ca nu rezolvi absoult nimic, dar absolut nimic daca recurgi la asemenea lucruri.

Incearca sa nu te mai critici atat. Chiar nu iti face bine. Daca crezi ca ai nevoie, poti sa apelezi chiar si la un psiholog. Daca mergi la psiholog nu inseamna ca esti bolnav sau ai alte probleme. Nu, nici nu stii cati oameni merg la psiholog, pentru chestii banale din punctul nostru de vedere.

Toate cele bune, si nu in ultimul rand, sarbatori fericite alaturi de cei dragi! happy

5 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

In primul rand, varsta de 'aproape 13 ani" nu exista!
Asadar, la 12 ani ai realizat ca esti un om de nimic, inseaman ca te trezesti la realitate si vrei mai mult pentru tine, ceea ce este un lucru bun, fiindca te poti motiva singura sa pui mana serios pe carte si sa inveti.
Nu-i nici o filozofie cum de alti copii iau 9 si 10, fiind doar o singura cale: sa inveti la fiecare lectie, asa cum faci si ceilalti colegi cu note mari.

Ideea cu sinuciderea prin infometare este prosteasca, fiindca nu mori asa de usor, dar iti poti provoca atatea probleme de sanatate ca risti sa suferi toata viata din cauza lor.
Totusi, de cea ai alege sa mori in loc sa alegi sa inveti?
Este mult mai simplu si usor sa inveti, ca oricum nu ai de facut nimic toata ziua, stand in casa.

Mai poti face ceva pentru tine, cu adevarat benefic si salvator: arunca telefonul la gunoi, sau da cu ciocanul in el pana il farami, si vei scapa de unicul lucru rau din vaita ta, care nue te lasa sa inveti!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Ce vrei de fapt când stai pe telefon?

| VoidEternal a răspuns:

Cine să te mai jignească că o faci tu destul deja. Totuși dacă te jignești singură nu o să fii mai deșteaptă. Doar îți distrugi și mai tare încrederea în tine.

Ține doar de tine. Dacă ești nemulțumită de rezultatele tale, lasă telefonul și învață. Nu ai altceva de făcut la vârsta ta. Cu siguranță vei lua note mai bune dacă depui și efort.
E o lecție importantă, pe care e bine să o înveți cât mai curand. Dacă muncești pentru lucrurile pe care ți le dorești cu siguranță vei ajunge la ele. Plângându-ți de milă nu o să rezolvi nimic.

| literallythesamebruh a răspuns:

Nu ai niciun motiv să te scoți în situația asta. Este complet vina ta că la vârsta asta nu îți poți forma o educație prielnică. Mai lasă telefonul, ia o carte ceva in mână și vei vedea că te vei îmbuna în timp.

| marrryya a răspuns:

Hey, vrei sa vorbim despre asta mai mult pe privat sau ceva?

Incearca sa nu te mai critici atat. Nu toata lumea e buna la orice. Uite, momentan tu nu esti buna la scoala. Important e ca ai constientizat problema si ca poti sa incepi sa o repari. Tot ce trebuie sa faci este sa inveti. Daca ai nevoie de ajutor cu asta te pot ajuta... Am trecut prin ceva de genul si te inteleg. (Sunt acum in a 9a daca conteaza, asa ca stiu si ce stres se pune pe tine cu examenul si cu media etc