| Bdudbdhdb a întrebat:

Buna TPU, parintii mei s-au hotarat sa plece in America 4 luni de zile iar eu raman singur, am 19 ani, lucrez, am salariu decent (3000) si m-am gandit sa ma mut singur intr-o garsoniera, vreau sa vad cum e sa stai singur, cat de greu e, ce trebuie sa faci etc, dar parintii mei sunt foarte contra chestia asta si mi se pare banal ca e alegerea mea, banii mei si viata mea. Ei vor sa ma mut cu bunica mea pe care amandoi o urasc dintr-un motiv anume, ce as putea face? Vreau foarte tare sa ma mut singur, nu vreau sa stau cu bunica, orice le-as zice, ei sunt contra asta

5 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

La 19 ani ai 3000 de lei? Poate brut ca net este mult mai putin. Gandeste-te cate cheltuieli vei avea de platit. Chiria+utilitatile. Iti mai raman bani de cateva paini si o ciorba. Fă cum iti spun ei ca este mai bine.

| aditimus a răspuns:

Stai cu bunica faci cheltuiala mai putina sau de ce nu pleci si tu in America?

| Violleta2022 a răspuns:

La 19 ani esti adult si major, deci poti pleca unde doresti fara sa ceri voie parintilor si poti sa-ti inchiriezi ce vrei tu, cu conditia sa-ti permiti sa platesti 200 euro pe luna chiria si sa-ti mai ramana bani de: intretinere, ca vine iarna si va fi scump, apa, curent, telefon, mancare, transport, haine, iesit afara samd.

| Fatamuntilor a răspuns:

Esti major, teoretic poti face ce vrei!
Mai ales daca ai banii tai!
Dar sa ne gandim. Zici ca vrei sa te muti singur. FARA 100 -150 de euro nu te primeste nimeni.Sa zicem 500 lei.In plus utilitatile apa rece/calda, gaze, caldura, curent, cablu, telefon. Lejer se mai duc pe putin 1500
Greu de crezut ca te descurci cu bugetul tau, mai ales ca trebuei sa si mananci.
La bunic ai avea cel putin casa.De bun simt ar trebui sa dai sa zicem 1000 de lei pentru mancare dar tot iti mai raman.
Inteleg ca vrei sa fii indepedent si pe picioarele tale!
Alegerea iti apartine1

| Eireann a răspuns:

Zici ca ei si faci ca tine. Spui ca esti de accord, te muti la bunica, stai o saptamana sau 2, sau 3 acolo timp in care cauti o chirie si apoi te muti ca doar nu vin din America sa se aduca inapoi la bunica. Nu le raspunzi la telefon o zi sau doua, pana cand se calmeaza si gata.
Cel mai frumos este sa poti sa discuti cu ei si sa va respectati si sustineti ca doar sunteti o familie dar vad CA nu este mereu posibil.