Buna, in primul rand ar trebui sa fii mandra de trupul tau. Ai 14 ani, de abia acum incepi sa te dezvolti cu adevarat. Intr-un an de zile poti sa ai sanii Nicoletei Luciu ( pana sa-si faca operatie ). N-ai de ce sa-ti faci griji.Eu, la 14 ani, aveam cam 1.60 cm inaltime si eram slab. In clasa a 9-a de liceu m-am inaltat cu 20 de cm si am pus 15 kg pe mine. N-ai de ce sa-ti faci griji. Mai ales ca tu esti si inalta... Mai bine inalta si cu sanii potriviti, decat pitica si cu pepenii pana la genunchi. Trust me!
Multumesc frumos, si da, in mare parte ai dreptate.
Pe mine nu ma freca la cap atat de mult subiectul asta acum cativa ani, dar de cand unele persoane au inceput sa mi faca observatii gen : " Nu ai piept deloc ", chiar am inceput sa ma igrijorez.
Imi place faptul ca sunt inalta, dar la partea cu bustul... pas!
Oricum, multumesc mult pentru sfatul tau! :*
Da, contientizez chestia asta.
Dar ma deranjeaza faptul ca am ajuns sa fiu ultima fata din clasa care nu are sani deloc.
Toate au.
Pana si cea mai slaba fata din clasa care are 30 de kg la varsta de 14 ani are acolo ceva, si eu nimic. si am 51.
Dar asta este, fiecare se dezvolta in ritmul lui. O sa incerc sa traiesc cu ideea asta.
Mi-ar placea sa te ajut, dar nu sunt sigura ca pot. Cu siguranta alimentatia conteaza mult in dezvoltare, dar am auzit ca si exercitiile fizice au un cuvant de spus la capitolul asta. Oricum noi cresrem si ne dezvoltam diferit, e posibil ca tu sa te dezvolti mai greu. Poti incerca sa ai o alimentatie echilibrata, sa mananci de toate (dar fara excese) si exercitii fizice. Succes;-)
Multumesc frumos pentu sfat!
O sa incerc sa mananc mai mult.
Eu dimineata, de exemplu, nu mananc absolut nimic. Dupa-amiaza mananc, dar nu foarte mult.
Iar seara, mananc ceva mai usor.
Nu as vrea sa devin nici balena sinucigasa , dar cred ca ar fi ok sa mai pun vreo 2-3 kg pe mine!
Aouleu, nu-i nicio tragedie daca ai sanii mici, bine ca nu-ti lipseste o mana sau un picior. Iubeste-ti corpul asa cum e. La 14 ani e normal sa fie mici, unele fete se dezvolta mai greu, unele abia pe la 17-18 incep adevarata dezvoltare. Ai rabdare ca poate mai cresc. Si daca nu mai cresc, repet, nu-i nicio tragedie, sunt multe fete in situatia ta si sunt foarte frumoase. Poti purta sutien si daca nu prea ai de ce. Exista unele micute foarte frumoase si arata bine si daca nu prea ai de ce sa-l porti. Nu te panica, mai ai mult de trait si corpul tau e in continua schimbare, sunt sperante sa creasca pana pe la 22 de ani.
Multumesc pentru sfat.
Si de ce nu esti atenta cand citesti?
Am scris clar : " Nu fundul si bustul sunt pe primul loc in viata mea ", doar ca ma simt complexata, si cred ca e absolut normal. Si tu poate la varsta mea iti puneai anumite semne de intrebare.
Deci, nu te mai lua fara motiv de altii
Nu am vrut sa ma iau de tine, scuze daca te-am jignit fara sa-mi doresc. Intr-adevar, nu am citit tot ce ai scris mai sus. Scuze
Stai linistita, e ok.
Auzi, aveam o colegă care la 14 ani era exact ca tine! La fel de slaba, înaltă, și cu sânii stătea la fel. Depinde de construcția ta dar nu cred că nu o să ai nimic. Corpul tău e diferit, al meu e diferit, al tuturora. Fiecare cu ritmul ei. Nu te îngrijora!
Si acum cati ani are? si cum sta cu... dezvoltarea? si ma refer strict la sani.
Emma0313 întreabă:
Beniamin122 întreabă: