Da este o chestie destul de serioasa. Incearca sa o eviti o perioada, sa nu o mai bagi in seama . Poate asta o va face sa inteleaga ca trebuie sa nu mai fie asa de rea. Eu asa am procedat cu verisorul meu de 3 ani. Ma tot injura, imi scotea linba si mai multe chestii din astea de copi mici. I-am spus ca m-am suparat pe el, si nu am mai vorbit cu el cateva ore! In tot acest timp el incerca sa ma enerveze, ca sa-i pot spune ceva. Daca a vazut ca nu merge a venit si si-a cerut scuze. Nu stiu incearca si poate merge si la tine. Succes.
Joaca-te un pic cu ea,si invat-o ca daca se comporta bine tu te vei juca cu ea,si nu neaparat sa stai mereu cu ea,jucati-va ceva de genul tu esti profesoara si ea trebuia sa-ti deseneze sau sa coloreze ceva,asa o tii ocupata un pic,sau tu esti mama si o trimiti la cumparaturi, esti clientul si vrei sa fii servit, ea isi va face de lucru iar tu vei sta linistita.pe urma daca iti vorbeste urat vorbeste-i rastit si uita-te in ochii ei,spune-i ca o vei ignora pana cand nu isi va cere scuze, si fa pe indiferenta oricat ar zbiera si s-ar tranti pe jos.iy spui ca nu te asteptai la asta din partea ei si se va simti vinovata.o sa vezi, copii pot fi foarte intelegatori cand vor
Nu conteaza varsta,important e sa te impui,mai prin viclenie, mai prin autoritate, dar sa o faci
Multumesc pentru sfaturi, dar "faza" este ca eu am 14 ani si tocmai de aceea isi face de cap cu mine... ca stie ca eu nu pot sa ii fac nimic. Am sa incerc insa metodele propuse de voi. Multumesc inca odata!
Sa stii ca ai intrat intr-un cerc vicios, ea te manipuleaza.tot ce poti sa faci e sa-i arati ca esti o autoritate, nu prin forta nu prin injuraturi si strigate ci prin puterea argumentelor. Ramii neclintita cind ea face zarva, asta nu va fi vesnic. Copilul trebuie sa stie ca tu esti mai presus de ea si ca nu faci cum doreste ea. cu alte cuvinte, trebuie s-o supui, ca si cum ar fi un mustang, dupa aceea te va asculta. si no asa sa se uite la televizor mai mult de 2 ore pe zi, de acolo ea isi trage sursa de nervi.
croissant întreabă: