anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Prietena mea, Claudia are o problema cu parintii sai, nu o asculta deloc, nu-i dau dreptul la opinie. Ea vrea sa se duca la psiholog, dar parintii ei n-o lasa. Cealalta prietena a ei, insa, care din pacate este o persoana care ma enerveaza la culme, Ioana, ii zice sa asculte ce zic ai ei, ca doar n-or fi prosti.Si o asculta numai pe ea.Cum sa o ajut? E tare deprimata...Si inca ceva:toti stim de problema ei(prietenii), dar nimni nu stie ce sa ii spuna.Are 15 ani

2 răspunsuri:
| IonutPutinica a răspuns:

Buna,o sfatuiesc pe Claudita sa apeleze la un psiholog,sa ia legatura cu unul prin medicul de familie, sau sa incerce o discutie cu parinti sai si sa le explice ce simte si sa le spuna ca are nevoie de putina dreptate, Ionut 13 ani.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Buna. Draga mea, daca prietena ta vrea sa mearga la psiholog si la voi in scoala exista un consilier propune-i sa mergeti amandoua(nu are de ce sa spuna de prima data tot ce are pe suflet fiind si tu de fata dar puteti discuta pe un anumit subiect) pentru inceput ca sa nu ii fie teama. Parerea mea este ca prietena ta se afla intr-o situatie grea si vede doua variante : asculta de parinti sau nu. Si bineinteles ca din doua rele o alege pe cea mai putin rea. De teama. Tu ai incercat sa faci o conversatie cu mama ei, sau colegii vostri? Trebuie incurajata si mereu sa ii aminteasca cineva drepturile pe care le are. Pentru ca are dreptul de a se exprima liber. Am spus mama ei deoarece, de obicei, tatii sunt mai greu de convins si accepta mai greu unele lucruri, mama are o anumita capacitate de intelegere... Ii spuneti cu totii ca trebuie ca speranta sa moara ultima si daca a incercat sa vorbeasca o data cu parintii sa nu se descurajeze, sa incerce si a doua oara si a treia oara.