| AdelaElena88 a întrebat:

Buna TPU...( scriu asta plangand, din pacate)Sunt o persoana foarte emotiva, asa am fost de cand ma stiu.Problema este ca, accept foarte greu critica, ma raneste enorm cand cineva, mai ales de care imi pasa, ma critica, imi asum greseala insa critica ma doboara psihic, incep a ma simt vinovata, incapabila, un " gunoi "intr-un cuvant. Cuvinte ca " nu ma asteptam al asta din partea ta" ma fac sa plang si sa incep sa ma urasc efectiv. SImt uneori ca cei din jurul meu au anumite asteptari din partea mea si cand nu fac cum trebuie, ma simt oribil. Uneori am senzatia ca toata presiunea asta e doar in mintea mea, ca teoretic eu nu sunt capabila sa imi gestionez sentimentele si emotiile in acele momente. Chiar nu stiu ce sa fac, imi doresc sa nu mai fiu asa sensibila, sa fiu mai nepasatoare, sa nu ma mai doara atat de mult. Sunt visatoare din fire si sunt genul care simte orice emotie extrem de puternic, din pacate. Aveti vreun sfat?

Răspuns Câştigător
| Luizaaa a răspuns:

Asa sunt si eu. Senzatia pe care o ai tu esti din cauza faptului ca, pe langa faptul ca esti sensibila esti si negativista. Incearca sa iti schimbi parerea fata de propria persoana. Fii mai pozitiva, gandeste-te ca esti o persoana puternica si ca vorbele altora nu ar trebui sa aiba impact asupra ta. Eu am si vorbit cu parintii (ei sunt cei care ma descurajeaza) si tot aceeasi este situatia. Poate tu ai noroc cu prietenul tau si va intelege. Incearca sa gasesti si pe cineva de incredere, cui sa ii vorbesti, sa te descarci. Rasul iti schimba starea de spirit si felul cum gandesti, eu de fiecare data zambesc in astfel de momente si ma simt mai bine. Deci spuneti ca esti puternica si poti trece peste si zambeste. Sper ca te-am ajutat macar putin, fi puternica!

7 răspunsuri:
| cristi202 a răspuns:

Daca ti se intampla doar cu prietenul tau, in rest accepti criticile din partea altora, atunci aveti o problema serioasa in relatia voastra. Practic el nu te iubeste pentru ceea ce esti, o fata sensibila, si pentru ce vrea el sa devii pentru el. Si nu e OK, atita timp cit vrem sa ii schimbam pe cei de linga noi pentru a se conforma noua. Ori te accepta asa cum esti, cu bunele si cu relele tale, ori mai bine despartiti, decat sa fii mereu lovita si ranita. Ideea e ca schimbarea trebuie sa vina de la tine, sa accepti critica acolo unde e valabila, unde vezi si tu ca ai gresit, si sa nu pui atit la inima cit sa faci ceva ca sa te schimbi, ceva de genul sa fie in mintea ta: "OK, am dat-o-n bara acum, dar nu-i bai, ca ma corectez si data viitoare am sa am grija sa nu mai fac la fel!"

Răspuns utilizator avertizat
| FaraNume1245 a răspuns:

Daca nu accepti critica, problema e la tine.