Ca vei participa. Si, da, poate sa scada nota la purtare. Este vorba de o activitate extrascolara programata.
Anexa 1 la Ordinul M.E.C.I. nr. 5132/10.09.2009 privind activităț›ile specifice funcț›iei de diriginte
"Art. 15, Responsabilitățile dirigintelui:
(4) stabileşte, împreună cu consiliul clasei şi cu consiliul profesoral, după caz, nota la purtare
a fiecărui elev, în conformitate cu reglementările Regulamentului de organizare şi
funcționare a unităților de învățământ preuniversitar;
(5) aplică, dacă este cazul, sancțiuni elevilor în conformitate cu Regulamentul de organizare
şi funcționare a unităților de învățământ preuniversitar şi regulamentul intern al şcolii;"
Poate sa faca asa ceva doar daca e nebuna si minte ca ai facut altceva in caz de-o reclami. Oricum, eu zic ca e doar un mod de a ameninta ca sa va faca sa va prezentati in numar cat mai mare.
Ce înseamnă „concurs de colinde"?
Cît despre „colinde"...
Acest specific de activitate nu poate fi obligatoriu deoarece implică o calitate pe care nu o are orice om: aceea de a avea ureche muzicală și voce.
Colindele se cîntă. Și, prin urmare, un om care nu are voce și nici ureche muzicală nu poate activa în vreo formație corală. Fără voia sa este un balast și nu de vreun ajutor. Ar însemna, pe de altă parte, o profanare a noțiunii de colindă.
Asta e părerea mea.
Iar ca să fie chemat cu de-a sila, în această situație, mi s-ar părea un abuz din partea respectivului profesor.
Legea e lege, regulamentele sunt regulamente. Ar trebui sa te duci! Nu zic nimic legat de faptul ca ai avea dreptate, caci asa este. Poti sa te scuzi insa, politicos invocand o indispozitie sau altceva sau sa protestezi cu argumente sau sa te prefaci ca ai uitat sau ti-ai scrantit piciorul cand sa ajungi si sa joci teatru.
Cu argumente nu-i vei inchide gura, caci legea e de partea ei, iti vei pricinui neplaceri de care nu ai nevoie.Presupun.
Ai deci de ales!
Bine ar fi sa te duci, te si distrezi cu ocazia asta.
Dar tot ai de ales.
Nu poate sa-ti scada nota la purtare. Tu mergi la scoala sa inveti, asta este pe primul plan.Nu te poate obliga sa faci altceva, nu-ti poate pune nici absenta daca nu este in cadrul unei ore de-al ei.
Eu i-as spune ca OK, o sa vin la concurs, dar o sa imi fac eu o colinda a mea, bazata numai pe o tema falica.
Ii spui ca nu te duci si nu te duci si ca sa faca ce vrea. nu conteaza la absolut nimic nota aia la purtare.
https://www.youtube.com/watch?v=OsB2wtH24D8
Nu are voie să îți scadă nota la purtare din motivul ăsta. Spune-i ca daca va mai amenință așa o reclami.
Nu mi se pare normal. Scoala e cu singurul scop de A INVATA, restul sunt activitati OPTIONALE, care se numesc EXTRASCOLARE. Scuze pentru Caps, dar scriu pentru cei care spun ca da, se poate. Nu, nu ar trebui. Dar fiecare profesor face cam cum il duce mintea, deci mai bine te-ai duce ca sa nu isti un scandal. Dar daca esti genul sa lupti, lupta, vei castiga presupun, dar cu huiet pentru nimica toata