| Sunflower1503 a întrebat:

Spuneti-mi ceva URGENT!
Sunt clasa a 9 a si nu mai stiu ce sa fac. Eu in clasele 5-8 nu am vorbit cu nimeni, siincer, stateam in banca si toti radeau de mine, si nu ziceam nimic. Profesorii la fel. Colegii radeau de mine daca voiam.sa ma imprietenesc cu ei, si radeau ca invatam mereu ca sa i au note mari. Profesorii ziceau ca sunt impiedicata. Mereu imi venea sa plang. Am trecut cu greu si am ajuns la liceu. La inceput imi era frica sa vorbesc, dar am reusit. Ma imbrac in roz si au inceput si ei sa rada de mine. Atunci am inceput sa imi cumpar haine negre si acum spun,, eu ce neagra ii aia,, nu le am spus, dar cred ca stiu cum eram in 5-8, deoarece sunt prieteni cu fosti colegi. Mi am facut breton si rad si de el. Nu stiu daca in gluma sau.in batjocura, dar nu imi place asta. Nu stiu ce sa spun, de aceea tac. Am mers cu lucruri noi, si ziceau,, eu o facut nu stiu ce,, se mira ca prostii. Nu prea mai stau cu mine. Am doua prietene care ma cam evita. Imi placea la liceu dar acum nu stiu ce sa mai fac, acasa am alte probleme. Am tot ce imi trebuie, dar nu pot fi fericita, astfel.
Cand am mers laliceu mi am dorit sa fiu placuta de colegi, dar mi e frica, ca voi ajunge ca inainte.Nu am spus nimanui cum ma simt, deoarece mi e frica. Daca incerc sa fiu pe placul lor ma dispretuiesc tot mai mult. Mai sunt colegi retrasi in clasa, dar de ei nu rad asa, cred. Eu mereu zambesc, si cand sunt trista, si ei ma i au de proasta.
AJUTATI-MA, VA ROOOOG!

1 răspuns:
| Cris988 a răspuns:

Bună! Am trecut şi au prin asta şi ştiu cum e(nu râdeau toți, doar unii.) Din exterior e uşor, cine nu trece prin aşa ceva, nu înțelege. Trebuie doar să nu-ți pese. Nu e uşor, dar e bine să te arăți indiferentă, chiar dacă suferi. Colegii tăi profită și de asta. Probabil ți s-a spus că e și vina ta că esti asa, da, esti vinovata fiindcă îti lasă prea mult, că iți lipseste încrederea în tine, nu eşti sigură pe alegerile făcute şi aştepți confirmarea celorlalți. (Aşa sunt şi eu). Ce le place lor, nu trebuie să-ți placă şi ție. Şi invers. Îmbracă-te cum vrei, tunde-te cum vrei(respectând codul scolii și al societatii). Nu trebuie să zâmbeşti când eşti tristă (se vede că e fals, forțat).În schimb adoptă o atitudine pozitivă, fii sociabilă. Și crede-mă nu sunt cele mai importante persoane din viața ta, peste 4 ani vă despărțiți. Te pup