Cred ca este timpul prea scurt ca sa te lasi in prosteala si lenea in care aluneci si ar trebui sa pui mana serios pe carte, ca nu mai ai timp de pierdut, daca vrei sa faci ceva in viata, ca fara BAC-ul ala, NU ai nici o sansa.
vad ca est constient de faptul ca nu faci nimic si nu ai chef sa faci, dar cred ca ai nevoie de un bocanc in fund, ca sa realizezi ca trebuei sa te terzesti si sa faci ceva, de urgenta.
Noi ca parinti va dam viata, va hranim, imbracam si va ajutam, dar nu putem invata in locul vostru si nu putem trai si muncii pentru voi pana la 100 de ani.
Ce vei ajunge imediat cum termini liceul, daca nu iei BAC-ul? te-ai intrebat asta?
Aveți foarte mare dreptate. În legătură cu ce fac dacă nu iau bacul nici nu mă gândesc, mi-e frică de asta, refuz să-mi imaginez. Am presupus 2 situații pentru mine:
1. Pun mâna în fiecare zi și învăț câte ceva, la început o să fie greu, dar pe parcurs toate vor merge lin, va curge precum un râu, va deveni o normalitate. Asta este singura șansă pe care o am, să-mi las toate probleme deoparte pentru moment și să mă concentrez pe cele iminente. Dacă stau să mă gândesc aceste probleme le am de mult timp, am încercat mereu să le rezolv și nu am reușit, în câteva luni nu le pot rezolva, așă că ar trebui să mă apuc de carte, după am eu grijă de ele.
2. Stau ca până acum, nu ies din confortul zilnic, iau notă mică în bac, nu-l iau și-mi ruinez viața. Mă afund în tristețe și deznădejde, încep să nu mai gândesc logic, devin impulsiv și cine știe ce se întâmplă mai departe. Bineînțeles că mă pot ridica din situația asta, dar foarte greu, odată ce ești la pământ, cu greu te mai ridici în picioare. Nu spune nimeni că-ți trebuie bacul ca să reușești în viață, dar asta nu înseamnă că este nefolositor. Nu știu ce e mai rău, faptul că sunt conștient de lucrurile astea și nu fac nimic sau că încerc să schimb câte ceva și nu cunosc atât de bine rădăcina problemei. E greu să fii adolescent, e greu să fii tânăr pentru că tinerețea îți dă amintiri de neuitat, cât și greșeli din care înveți sau nu, te ridici sau te afunzi. Cred că dacă n-am mai avea aceste stări sufletești care se bat în noi, viața n-ar mai fi așa de interesantă. Singurul lucru la care mă pot gândi acum și pe care-l pot respecta este faptul că nu vreau să am regrete, ăsta e lucrul meu cel mai sfânt după care cred eu că ar trebui să mă ghidez. În viață dacă n-am avea regrete, am fi mult mai fericiți.
Hai, ca poti!
Iesi din starea de lene si incertitudine in care te scufunzi si fa ceva bun pentru tine!
Mulțumesc de susținere!
Schimbarea trebuie sa vina de la tine din interiorul tau ca sa poți face fata mai ușor încearcă să lucrezi mai mult la disciplină voință și autocontrol lucrurile astea le găsești foarte ușor pe internet in video.uri motivaționale și citate......aici îți las un mic ex. simplul fapt că dimineața îți faci patul te trezești la o oră fixă impusă și nu ai momente de impulsivitate sau de frustrare atunci când cineva te provoacă acela este primul pas spre ceea ce îți dorești să atragi cu adevărat pozitiv în viața ta. Spor!