In prima propozitie, rolul virgulei este acela de a desparti ceea ce spune unul din personaje de explicatia data despre acesta. Adica : personajul se adreseaza cu "sarut-mana". "Spune el inclindu-se" se refera tot la ceea ce spune personajul. In concluzie, virgula desparte o replica a personajului care vorbeste, de o explicatie adusa citorului despre personaj.
In cea de-a doua propozitie, virgula are tot rolul de a desparti, dar de data aceasta, desparte un pronume in cazul vocativ (acesta fiind "tu"), de intrebarea adusa unui personaj (aceasta fiind "ce mai faci mai flacaule?"). "Tu" e in vocativ, iar dupa orice substantiv/pronume in cazul vocativ, este OBLIGATORIE folosirea virgulei.
Rolul virgulei este acela de a desparte, in cadrul propozitiei, parti de vorbire de acelasi fel.Iar in cadrul frazei realizeaza raportul de coordonare prin juxtapunere... izoleaza intr-un enunt constructiile incidente, izoleaza un substantiv sau o constructie in vocativ de restul enuntului.
In primul exemplu virugla este folosita pentru ca vorbeste autorul.In al doilea exemplu este folosita deoarece i se adreseaza cuiva.
ankybc întreabă: