| Alinus20 a întrebat:

Stiu ca aceasta platforma nu mai este populara de foarte mult timp, dar chiar nu stiu la cine sa apelez!
Numele meu este Alina si am 17 ani si sunt clasa a 11 a.
Totusi, acum sunt in perioada aceea in care trebuie sa ma gandesc serios la ce facultate imi doresc sa aplic si chiar nu stiu ce sa fac. De exemplu, eu sunt pe profil economic, dar urasc economia. Nu vreau sa ma duc la Ase sau orice alta facultate cu acest tip de profil. Eu sincer nu am un vis de urmat cum poate au alti oameni, in ciuda faptului ca aveam destul de multe cand eram mai mica.

Ai mei nu sunt si nici nu au fost cei mai bogati oameni, totusi m-au ingrijit extrem de bine si mi au oferit ceea ce aveam nevoie. Totusi, cand eram mai mica visam sa pictez, sa cand la vioara, sa calaresc, dar tot timpul ei au fost impotriva acestor lucruri si nu m-au lasat sa le pun in practica... macar de incercam o singura data sa vad cum este.

Acum imi doresc sa croiesc extrem de mult, sa imi cumpar o masina de cusut si sa invat sa fac tot felul de chestii interesante. Cand le am zis ce vreau sa fac ( mereu cand le spun ca vreau sa incerc sa fac ceva imi dau exact acelasi raspuns ) au zis ca da, iar acum dupa jumatate de an de asteptat cand m-am tot documentat si minunat la o gramada de chestii legate de acest subiect, imi spun ca visez, ca este mult prea mult si sa imi revin. Ca nu o sa reusesc sa fac nimic cu acest vis si ca trebuie sa ma orientez spre o cariera in care pot castiga multi bani.

Chiar nu stiu ce sa mai fac... nu stiu la ce facultate sa ma duc, gandul de a placa in alta tara ma distruge psihic( ei nu m ar lasa niciodata sa plec chiar daca imi doresc asta cu ardoare), nu imi permit sa incerc lucruri noi pentru a mi da seama ce pas sa fac in viitor.

Ma simt trista, stresata, mizerabil. Cand ma gandesc la viitor plang mereu, nu stiu ce sa mai fac! Imi este frica sa apelez la un psiholog, pe prieteni nu pot sa ma bazez. In fata lor trebuie sa fiu puternica si fericita, chiar nu stiu ce sa fac. Sper ca ati avut rabdarea de a mi citi mesajul si astept un raspuns care m ar putea ajuta. Multumesc anticipat!

Răspuns Câştigător
| aimullah123 a răspuns:

De ce iti este frica sa apelezi la psiholog?
Ai mare nevoie sa mergi big grin
Si eu aveam o problema mare, de fapt aveam mai multe si tot ziceam " nu o sa ma duc niciodata la psiholog"
Pana cand am vazut ca s-a agravat problema. Parintii mei au plecat la cineva si eu am ramas singur acasa. Am stat, m-am tot gandit si brusc m-am decis. Am pus mana pe telefon si am sunat un psiholog big grin Am fost acolo si prima sedinta nu prea mi-a placut pentru ca psihologul nu era asa cum imi doream. Asa ca am vorbit cu parintii mei si au vorbit ei cu o alta doamna psiholog pe care o cunosteau. Vreau sa zic ca de la prima sedinta a inceput sa imi placa enorm. Abia asteptam sa treaca saptamana ca sa merg iar. Simteam ca in sfarsit ma intelege si pe mine cineva. Era super. Mersul la psiholog a fost probabil printre cele mai placute experiente din viata mea big grin
Asa trebuie sa faci si tu sa cauti un psiholog, de preferat femeie in cazul tau si sa mergi la ea sa vezi cum e. Dar trebuie sa fie un psiholog bun big grin
O sa te intrebe de ce ai venit si tu ii explici ce probleme ai si ca nu stii cum sa le mai rezolvi. Ca esti stresata etc.
Nu are de ce sa iti fie frica sa mergi la psiholog. Nu te mananca. Uite se intampla asa.
Te duci la cabinet, bati la usa si intrii. Spui "buna ziua!", faceti cunostinta si iti zice sa iei loc pe canapea. Te asezi pe canapea si o sa te intrebe cati ani ai, de unde esti si alte chestii d-astea, ce te supara etc. O sa iti placa! Iti garantez.
Eu chiar sper ca o sa mergi la psiholog big grin
Si acum sa iti explic din punctul meu de vedere.
Ca si eu voiam sa ma fac sofer si parintii nu ma lasau.
Am luat bacul si au tot tinut-o musai sa fac o facultate.
Habar nu aveam cum e la facultate. Nu stiam nimic despre facultati si pana la urma am ales una. M-am decis sa merg la inginerie electrica. Evident ca pana la urma m-am retras. Ei au pierdut niste bani aiurea pe transport si eu am pierdut timp aiurea. Nu mai zic ca m-am stresat foarte tare si am facut anxietate. Am fost si la psihiatru, apropo nici psihiatru nu te mananca laughing)
Acum fac altceva, o scoala profesionala dar tot nu ma simt eu ok.
Pentru mine ar fi fost ideal sa ma fac sofer numai ca mi-au zis ca daca ma fac sofer ei nu imi mai dau niciun ban si sunt pe cont propriu tongue. hehe
Astia sunt parintii, ne iubesc, ne vor binele dar nu tin cont de ceea ce ne place noua.
In viata eu cred ca reusesti cu meseria care iti place tie. Degeaba faci o facultate daca o faci la misto doar pentru diploma. Nu te angajeaza nimeni daca esti bata. Una e cand faci ceva in scarba si alta e cand faci de placere.
In concluzie: Ai mare grija ce alegeri faci dar eu iti recomand sa mergi la psiholog big grin Te va invata cum sa rezolvi problema big grin

0 răspunsuri: