De ce iti este frica sa apelezi la psiholog?
Ai mare nevoie sa mergi
Si eu aveam o problema mare, de fapt aveam mai multe si tot ziceam " nu o sa ma duc niciodata la psiholog"
Pana cand am vazut ca s-a agravat problema. Parintii mei au plecat la cineva si eu am ramas singur acasa. Am stat, m-am tot gandit si brusc m-am decis. Am pus mana pe telefon si am sunat un psiholog Am fost acolo si prima sedinta nu prea mi-a placut pentru ca psihologul nu era asa cum imi doream. Asa ca am vorbit cu parintii mei si au vorbit ei cu o alta doamna psiholog pe care o cunosteau. Vreau sa zic ca de la prima sedinta a inceput sa imi placa enorm. Abia asteptam sa treaca saptamana ca sa merg iar. Simteam ca in sfarsit ma intelege si pe mine cineva. Era super. Mersul la psiholog a fost probabil printre cele mai placute experiente din viata mea
Asa trebuie sa faci si tu sa cauti un psiholog, de preferat femeie in cazul tau si sa mergi la ea sa vezi cum e. Dar trebuie sa fie un psiholog bun
O sa te intrebe de ce ai venit si tu ii explici ce probleme ai si ca nu stii cum sa le mai rezolvi. Ca esti stresata etc.
Nu are de ce sa iti fie frica sa mergi la psiholog. Nu te mananca. Uite se intampla asa.
Te duci la cabinet, bati la usa si intrii. Spui "buna ziua!", faceti cunostinta si iti zice sa iei loc pe canapea. Te asezi pe canapea si o sa te intrebe cati ani ai, de unde esti si alte chestii d-astea, ce te supara etc. O sa iti placa! Iti garantez.
Eu chiar sper ca o sa mergi la psiholog
Si acum sa iti explic din punctul meu de vedere.
Ca si eu voiam sa ma fac sofer si parintii nu ma lasau.
Am luat bacul si au tot tinut-o musai sa fac o facultate.
Habar nu aveam cum e la facultate. Nu stiam nimic despre facultati si pana la urma am ales una. M-am decis sa merg la inginerie electrica. Evident ca pana la urma m-am retras. Ei au pierdut niste bani aiurea pe transport si eu am pierdut timp aiurea. Nu mai zic ca m-am stresat foarte tare si am facut anxietate. Am fost si la psihiatru, apropo nici psihiatru nu te mananca )
Acum fac altceva, o scoala profesionala dar tot nu ma simt eu ok.
Pentru mine ar fi fost ideal sa ma fac sofer numai ca mi-au zis ca daca ma fac sofer ei nu imi mai dau niciun ban si sunt pe cont propriu . hehe
Astia sunt parintii, ne iubesc, ne vor binele dar nu tin cont de ceea ce ne place noua.
In viata eu cred ca reusesti cu meseria care iti place tie. Degeaba faci o facultate daca o faci la misto doar pentru diploma. Nu te angajeaza nimeni daca esti bata. Una e cand faci ceva in scarba si alta e cand faci de placere.
In concluzie: Ai mare grija ce alegeri faci dar eu iti recomand sa mergi la psiholog Te va invata cum sa rezolvi problema