anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Bună TPU! Stiu ca o sa sune ciudat,dar... Dacă un băiat spune că te place prin mesaje, oare chiar așa e? Noi ne cunoaștem de ceva timp și a zis ca acum si-a făcut curaj sa-mi spună dar timid nu e. Nu știu...prin mesaje poți spune multe. Voiam sa va întreb,în special băieții dacă pot răspunde la aceasta întrebare,dar și fetele,dacă știți, un baiat care nu e timid și vrea totuși ceva serios cu tine, și-ar mărturisii sentimentele doar prin mesaje? Voi cum procedați dacă vă place de cineva? Cum vă faceți curaj să-i spuneți? Mulțumesc anticipat!

6 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Poate fi un pedofil sau proxenet, deci NU te sfatuiesc sa-i raspunzi si nici sa crezi asa ceva, ca poate fii o capcana.
Nu potis a marturisesti sentimentele cuiva pe care nu-l cunosti, nu l-ai intlnait niciodata si nii nu ai putea avea incredere in el/ea.
Asta este o poveste extrem de ciudata si nu te sfatuiesc sa o continui, ca poate fii capcana "lover boy" cu care se vrajesc fetele proastute si naive, ca sa le fure si sa le vanda apoi pe piata sclaviei sexuale, in strainatate.

https://specialarad.ro/......in-europa/

https://romania24.ro/......86407.html

| Hyperion7 a răspuns:

Pai fizic va cunoașteți?
Daca da și totuși a ales varianta de a-ți mărturisi sentimentele prin mesaje,nu știu ce să zic
Însă dacă nu va cunoașteți fizic,adică doar conversați prin mesaje,atunci da.
Vezi tu,când îi spui cuiva că simți ceva,mai ales că iubești acea persoana, indiferent de cum ești,timid sau nu,tot întâmpini anumite dificultăți în a-ți mărturisi sentimentele,mai ales daca nu ai mai făcut-o până acum.
In plus, daca sunteți adolescenți,ceva serios nu știu dacă va exista,sa zicem căsătorie sau mai știu eu, pentru că da,asta e adevărul.
Relațiile adolescentine sunt efemere și rar persoane cu care sa poți rezona peste ani cu ele.
Personal, cunosc cazuri care regreta că s-au căsătorit cu prima iubire,dar și altele care zic că au tras lozul câștigător.
Faptul că îți mărturisește sentimentele,indiferent unde,nu îți garantează nimic.
Sunt persoane care îți promit marea cu sarea fata in față și persoane care chiar te iubesc de la distanță și chiar și-ar dori ceva serios cu tine insa asta va trebui sa afli tu, discutând cu el.
Așa că eu sau alții nu îți putem garanta reușita după modul cum se deschide fata de tine.
Ce te încurajez totuși, e sa ii dai o șansă să vezi ce și cum, pentru că indiferent de final, tu vei dobândi experiență.
Și încă un lucru, nu exista un print pe cal alb. exista încercări peste încercări care au dus la ceea ce cauți! Așa că nu aștepta prințul pe cal alb, că o să treacă viața pe lângă tine și nu te vei mai căli.
Multa bafta!

| StoicAnalysis a răspuns:

Daca ti-a marturisit ca te place, urmatorul pas, daca vezi ca el nu aduce in vorba, propune-i sa iesiti la o cafea sau la un restaurant, ceva de genul, pentru a discuta acolo.

P.S. daca o faceti, la final, daca observi ca nu s-a oferit sa plateasca nota de plata ( ceea ce nu e un lucru rau, avand in vedere ca tu l-ai invitat), propune-i sa impartiti nota de plata. Stiu ca suna ciudat sa iei tu initiativa, dar crede-ma ca poate fi foarte grea presiunea timiditatii de moment pentru un baiat ( mai ales daca e prima lui intalnire ). Daca e baiat de treaba, in timp ( nu foarte mult de regula ) se va adapta cu tine si veti forma un cuplu frumos. Daca o fi sa nu fie cazul, aduci asta in discutie si vezi daca poti rezolva problemele, daca nu, va despartiti.

Stiu ca pe multi o sa-i frapeze modul meu de gandire, mai ales pentru ca majoritatea traiesc in cliseul acela in care baiatul/barbatul e "obligat" sa aiba initiativa, sa indure chestii, sa faca anumite alegeri, etc. Ceea ce e aiurea, pentru ca este o deformare de rationament.

Cum toti oamenii suntem diferiti, nu e sanatos sa aplici aceeasi tactica sau gandire pentru toti oamenii. Trebuie sa te mulezi in situatia respectiva si peste omul respectiv, dupa posibilitati.

| carevaescu a răspuns:

Imposibil de zis dacă te place sau nu.
Faptul că o face prin mesaje ar trebui să îți ridice atât de multe semne de întrebare...
Întrebări care va trebui să i le adresezi.
Ai o responsabilitate față de bunăstarea ta, ar fi bine să nu lași pe nimeni să își bată joc de tine sau să te folosesc ca pe un simplu obiect.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fata in fata cum e cu tine? Poate intr-adevar ii place de tine.
Personal, vorbesc totul fata in fata sau la telefon. Prin mesaje sau la betie, nu.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Poate e timid, foarte mulți băieți din ziua de azi sunt timizi și de asta se exprima mai mult în fața unui ecran, eu zic sa faci tu pasul următor și îl înviți în oraș! Va căpăta mai mult curaj!