| pitzi18 a întrebat:

Buna TPU...sunt cam confuza cu o chestie, am 16 ani si vreau sa plec de acasa cu 2 prieteni avem toti de lucru unul este major dar mi-e cam frica sa nu vina parintii mei cu politia dupa mine am auzit ca daca am 16 ani politia nu imi mai poate face nimica alti spun ca trebuie sa fiu majora sunt cam confuza aicea ma poate lua politia sa ma duca acasa daca m-am dus de buna voie sau nu?

8 răspunsuri:
| onasis1961 a răspuns:

Pana la 18 ani, nu poti lua tu asemenea decizii! Poti muncii legal de la 16 ani numai cu acordul scris al parintilor.

regis
| regis a răspuns:

Esti candidata ideala pentru a deveni o sclava, cel mai probabil o sclava sexuala. Cum sa te lasi de scoala la 16 ani? Ce joburi vei gasi cu 10 clase? Acum ai impresia ca iti ajunge un salariu mic pentru a te intretine, dar gandeste-te si la viitor. Ce vrei sa faci in viata? Sa lucrezi ca baby-sitter pana la pensie? Chiar si asa, crezi ca ai primi la fel de multi bani ca si in cazul in care pe langa faptul ca ai grija de un copil vei putea sa ii dai si o anumita educatie? Cum vrei sa educi un copil daca tu nu esti educata? Poate pe perioada vacantei de vara faci un exercitiu de trei luni, sa vezi cum se castiga banul si sa hotarasti in cunostinta de cauza. Nu uita insa sa contribui si la cheltuielile casei.
Sfatul meu este sa nu iti nenorocesti viitorul pentru un vis adolescentin, crede-ma ca am trecut aproape toti prin asta. Asculta-ti parintii, oricat de comunisti ar fi, sunt singurele fiinte de pe lume care te iubesc neconditionat si pun binele tau inaintea binelui lor. Si nici nu cred ca sunt chiar atat de comunisti, din moment ce esti tatuata si ai un Blackberry.

| Danut_Popa_1961 a răspuns:

Prin,,comunismul,,lor parintii vor sa-ti faci un viitor sigur, sa-ti creezi dreptul la independenta, sa mergi cu capul sus. Spui ca aveti de lucru.Ce? bine-nteles ca pana la 18 ani esti sub tutela parintilor, iar daca te vor inapoi acasa, politia te va gasi in cateva zile. Orice angajator e obligat sa raporteze angajarea unui tanar sub 18 ani, ori sa primeasca acceptul parintilor.Nici tara nu o poti parasi fara acordul lor chiar daca ai pasaport-caci trebuie un insotitor desemnat de ei, prin notariat. Poate sa scapati de comunismul parintilor ascunzandu-va prin canale.Nu e bine, draga mea, cred ca e bine sa te mai gandesti.

| fuzzer a răspuns:

DA! Politia te poate lua in orice secunda, ai 16 nu 18, deci nu tu depinzi de viata ta,ci parintii tai.E total absurd ceea ce spui tu aici, si "prietenii", sa fim seriosi, ce mai prieteni asa mult bine iti doresc indivizii respectivi daca nici nu te-au sfatuit sa vorbesti cu parinti intai. Vorbeste cu parintii si ia o solutie.E o chestie serioasa si trateaz-o din toate punctele de vedere.Ce vei face unde vei merge? Unde vei sta? Ce vei manca? Iti va fi bine?
Pune-ti aceste intrebari si cand gasesti raspunsul la ele, anunta-ti si parintii.

| pitzi18 explică (pentru fuzzer):

Avem unde sta pentru ca toti 3 lucram si eu cred ca o sa ne descurcam suntem in aceas oala toti 3 avem niste parinti COMUNISTI deci nu ne lasa sa mergem nicaieri nici macar pana la magazin dupa 6 daca intarziem 10 min vin dupa noi si ne fac de tot rahatu fata de ceilalti prieteni, acum ca ne-am gasit toti de lucru ne-am gandit sa ne mutam cu chirie sa scapam odata de iei pentru ca avem si noi o varsta si mai vrem sa iesim la o discoteca ceva pedeasupra ca nu ma lasa sa ies nicaieri ma mai si bate daca nu fac ceva bine nu-i mai suport crying sper doar sa nu ma aduca acasa cu politia sad

| TheLoveDoctorr a răspuns:

O sa te ia Interpolul si te duce la audieri in SUA cu Cia daca fugi de acasa ...Deci mai bine stai cuminte

| Abbcdd a răspuns:

Mergi cu Dumnezeu inainte!

| MariaSabrinaaa a răspuns:

'' DA! Politia te poate lua in orice secunda, ai 16 nu 18, deci nu tu depinzi de viata ta, ci parintii tai. ''
Foarte adevarat. Trebuie sa vorbesti cu parintii tai. Trebui sa inveti sa traiesti fara ei, fara sa te ajute cineva cu bani / mancare. Sa te intretii singura.