Buna! Daca ne luam dupa statistici, fetele se dezvolta între 10 si 14 ani. La 14 ani ating înălțimea maxima. Însă, cum toți suntem diferiți este posibil ca unii sa atingă înălțimea maxima si totodata sa fie dezvoltați complet înainte de 14 ani, ori alții dupa cum tot studiile spun ca ajung la înălțimea maxima( deci continua sa se dezvolte) in primul an de facultate. In general, fetele au mai mult "bagaj genetic" de la tata, si din aceasta cauza semănam mai mult cu tatăl decât cu mama. Asta nu înseamnă neaparat ca vei creste cat tatăl tău, sau ca vei rămâne cat mama ta, însă nu se poate stabili o înălțime fixa între cei doi.
Ca sfat, iti pot spune ca e perfect normal sa crești si sa te dezvolți pentru ca de-a lungul timpului e posibil sa mai pierzi din cm plus ca, sa fii înaltă e chiar fain.
Hei! Si mie mi-a venit menstruatia in a IV-a si am inceput sa ma dezvolt de la 9 ani.Momentan am 13 ani jumate si am 1, 64. N-am mai crescut de 2 ani nici un cm, ceea ce mi se pare aiurea.Cand eram in a V-a eram foarte complexata pentru ca eram mai mare decat majoritatea colegilor, toti imi dadeau 14, desi eu aveam 11.
Nici tu nu vei mai creste mult, maxim 4 cm, din moment ce ai inceput sa te dezvolti asa rapid.
Am uitat sa zic ca fetele se opresc din crescut la 14 ani, dar posibil sa semeni cu tatal tau.