Am avut o studentă care la 28 de ani se culca cu un ursuleț de pluș în brațe. Asta o făcea să scape de anxietatea de a dormi singură. I-am recomandat să facă un ritual de îngropare a ursulețului într-o cutie de carton lipită cu scotch, și pusă pe dulap. Să adormim avem nevoie de o zonă de securitate externă, pe care camera proprie ar trebuie să ți-o ofere. Al doilea aspect este acela al securității pshiholigice pe care în copilărie ți
l-a oferit contactul fizic cu mama, apoi al prezenței ei alături de tine. Când mama îți oferea lapte îți oferea și securitate. Această securitate trebuie să o interiorizezi. Poți făcând meditație cu mantra - curaj și încredere în mine.
Iti este frica sa dormi singura...Am patit si eu...Cum scapi? Sincer eu m-am obisnuit..Incearca sa faci sport sau ceva care te oboseste ca sa dormi noaptea..Eu veneam rupt de oboseala de la antrenament si dormeam dus.
Cam mică să te muți singură... O să ia doar ceva timp ca să te obișnuiești.
Ia-ți o instalație de aia cu baterii, cum găsești la pepco de exemplu și ține-o aprinsă noaptea, poate te ajută. Dar dacă nu-ți place să stai singură, de ce te-ai mai mutat? sau de ce nu te muți înapo acasă?