Logic ca tatăl tău s-a supărat, anul acesta ai un bac de dat.
Și este probabil dezamăgit ca alegi sa chiulești din prostie.
Ce poți să faci?
Să înveți și să te duci zilnic la liceu ( asta dacă ai și tu vise legate despre o anumita facultate, etc) și bineînțeles ca tot ce faci acum este pentru tine, nu pentru tatăl tău sau altcineva.
Și cât despre iubitul tău, nu o spun cu răutate, dar nu îți neglija viitorul pentru o persoana care nu știi dacă o sa îți fie alături toată viata.
Succes!
Pai are dreptate te poti vedea cu el si dupa ore mai ales ca esti clasa a 12 a faceti un efort si nu mai lipsiti daca nu vrei sa repeti anul.
Explica tatalui tau ca iti place sa fii libera, spune-i ca nu mai am 10 ani sa iti spuna ce sa faci, explica-i cat d emult il iubesti pe baiatul acela, sunt sigura daca va intelege! Daca nu, scrie-mi iti pot da mai multe sfaturi!
Explica tatalui tau ca iti place sa fii libera, spune-i ca nu mai ai 10 ani sa iti spuna ce sa faci, explica-i cat demult il iubesti pe baiatul acela, sunt sigura ca va intelege! Daca nu, scrie-mi iti pot da mai multe sfaturi! asta voiam sa spun am corewctorul dereglat
Wow, ce sfat de kko. Hai să-l traduc:
"Explica-i tatălui tău că îți place să fii libera și că te doare în fund de viitorul tau. Nu e ca și cum ai avea peste câteva luni cel mai important examen al vieții tale de până acum, in timp ce tu chiulesti in prostie si o arzi prin oraș cu "iubi". Că tu îl ai pe el și asta probabil o sa va tina și de foame și de sete. Că doar oricând o sa fie nevoie de casierițe la supermarket, nu?"
Doar că ups, nu chiar. Daca tatăl ei nu mai are dreptul să ii spună ce să facă, atunci să-și ia viața în mâini și să se ducă să trăiască după propriile reguli, liberă ca pasarea cerului. Liberă să nu își permită o chirie, libera să nu găsească de lucru, libera să-și trăiască zilele de pe o zi pe alta.
Dacă as fi in locul tatălui ei, pur și simplu iubitul ei nu ar vedea-o la față până nu e înscrisă la facultate, daca ar mai vedea-o vreodată. Asta presupunând că reușește să treacă clasa cu 100 de absențe. Deși cine știe, poate ea îl strica pe iubi și nu invers, e și asta o posibilitate, caz în care îi urez mult noroc in redactarea unui CV pe care să-l depună la KFC.
Foarte multa ironie în comentariul tău. Am cerut sfaturi, nu răspunsuri date la caterinca pentru ca ți se pare ție amuzant ce am scris. De preferabil sa nu comentezi dacă nu ai ceva bun de spus. Și stai liniștit, clasa o trec și iau și BAC ul, asta asa ca să îți mai încălzești sufletul. Eu am cerut sfat despre situația cu tatal meu, nu despre școală, ca ma duce și pe mine capul sa nu mai chiulesc. Dar mulțumesc ca ți ai obosit degetele sa îmi scrii, chiar m-ai amuzat.
Nu a fost nicidecum un raspuns dat la caterinca (chiar daca a implicat ironie) si nu mi s-a parut nimic amuzant la situatia ta. Dimpotriva.
Amuzant (de eronat) mi s-a parut sfatul pe care l-ai primit, pentru ca in fond reply-ul meu a fost la raspunsul lui PinkGemini, nu la intrebarea ta.
1. E foarte bine ca te duce capul sa nu mai chiulesti, pacat ca nu te-a dus si pana acum. De curiozitate, daca nu te prindea tatal tau, te trezeai oare si singura la realitate sau mai faceai 100 de absente pana in vara?
2. Oare ce sfaturi te astepti sa primesti? In afara de alea evidente, (adica sa nu mai chiulesti) si pe care sper ca nu mai aveai nevoie sa le auzi de la nimeni si pe care spui ca le stii acum?
Ai doua variante mari si late.
1. Tatal tau are dreptate. Prietenul tau te trage in jos. Solutia e sa-l vezi mai rar sau deloc pana termini cu examenul si sa te pui pe invatat.
2. Tatal tau nu are dreptate. Tu il tragi in jos pe el. Solutia e sa-l vezi mai rar sau deloc pana termini cu examenul si sa te pui pe invatat.
Ce alt tip de sfat mai asteptai? Cum sa-l duci cu zaharelul pe taica-tu in timp ce tu faci acelasi lucru, sau?
Tatal tau asta asteapta de la tine. Sa iei o nota buna la BAC si sa mergi la o facultate, sa faci niste pasi spre un viitor decent. Daca el crede ca prietenul tau te va impiedica sa faci asta, el te va impiedica sa-l vezi. Poate tatal tau nu e atat de relaxat ca si tine in legatura cu promovarea examenului de care tu esti asa sigura.