| RoxyPittik a întrebat:

Sunt in clasa a 8-a, la o scoala din Cluj. Trebuie sa ma decid la ce liceu vreau sa merg. Problema este ca eu nu prea cunosc profilurile (adica nu stiu cu ce se ocupa fiecare profil). Daca ma puteti ajuta va rog sa imi dati un raspuns. Dau funda. Mersiii! >big grin

4 răspunsuri:
| AnonimaOk a răspuns:

Mate-info = specializare pe matematica si informatica. Vei face mate pe paine si dai bac la mate M1 - foarte greu
mate-info intensiv info = informatica pe paine mai ales, mate mai putin decat la mate-info simplu cam cu o ora pe saptamana dar bac dai tot la mate m1 crying
stiinte ale naturii = se bazeaza evident pe stiinte, vei da teza la romana, mate si 2 stiinte ale naturii : fizica/chimie/biologie
filologie = bazat pe limba romana, vei face cam 5-6 ore pe saptamana romana, 3 de mate. din a 11a nu mai faci mate. Nu dai bac la mate. Conform noii legi se da bac diferentiat, adica ei au bac mai greu la romana straight face. Bac la istorie, romana, fizica/chimie/bio (aSA cred, nu cunosc perfect acest profil)
industrial/ turism = se axeaza pe practica ce dureaza uneori si o luna in care vizitezi fabrici sau diverse parti ale orasului. Bac la cele obisnuite, iar la mate vei da m2 (mai usor yeyy). Teza la mate, romana si 2 dintre alte discipline gen management, biologie, microbiologie, chimie, fizica nu stiu.
marina = evident cu ce se ocupa, nu am multe informatii
militar

Succes la alegerea liceului. Cele mai multe oportunitati ( gen spre finante, IT, telecomunicatii le ai de la profilul de mate-info, si apoi la filo cu litere, translatori, etc ) Sper ca am ajutat

| BrokenArrow a răspuns:

Păi, nu sunt din Cluj, dar peste tot e la fel. Este profil uman ( aici pot să iţi dau mai multe detalii) care îi impărţit in: filologie simplu, filologie bilingv engleză/ franceză/ germană ( la astea trebuie să dai examen de limbă străină dacă vrei să mergi acolo) şi ştiinţe sociale, la care sunt eu.
La filologie (simplu) dai teză din latină, istorie/geografie, română şi limba străină 1.
La bilingv faci istoria/ geografia in engleză/franceză/germană ( depinde la care dintre ele eşti) şi dai aceleaşi teze ca şi la filo simplu.
A da, la filo ( simplu sau bilingv) matematică, fizică şi chimie faci numa până in clasa a 10-a.
La ştiinţe sociale e un pic mai diferit. Aici dai teză din română, limba străină 1, logică şi istorie/geografie. La fel ca la filo, faci chimie şi fizică până intr-a 10-a. Matematica o faci până in clasa a 12-a, da nu dai bacu din ea.
La profil real este mate simplu, mate-info simplu, mate-info intensiv info/ engleză sau bilingv engleză, bio-chimie simplu sau bilingv. Mda... aici nu prea ştiu multe, dar cred că dai teză din mate, fizică, biologie şi o limbă străină.
La orice profil eşti, in clasa a 9a faci logică, intr-a 10a psihologie, a 11a economie şi a 12a filozofie. Nu ştiu sigur cum e la real, dar la uman trebuie să dai bac din una. Poţi să o alegi pe care vrei thinking

| AcHollism a răspuns:

Http://www.scribd.com/doc/50889430/Profile-pt-LICEU
Ai aici detaliat fiecare profil.Bafta!

| Queen1456 a răspuns:

Pai depinde de mediile tale.
„Nicolae Bălcescu. emil racovita. avram iancu.astea sunt putine dar mai multe gasesti pe http://ziuadecj.realitatea.net/......94667.html
sper ca te-am ajutat. funda :O3?