anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

sunt in clasa a 8a si imi este foarte frica la examen la matematica, la romana nu am probleme dar la matematica:-s.
Imi puteti spune esentialul cu ce trebuie sa stiu? (cei care ati dat)
Dirigintele ne-a speriat ingrozitor, a zis ca nu o sa putem sa miscam...ca cei din alti ani care au copiat. FUNDA! [scuze de categorie]

9 răspunsuri:
| AlinaaAli a răspuns:

Buna,
Daca nu esti sigur/a pe tine, ia niste lectii in particular la matematica, sa iti explice cineva macar cat de cat ceea ce nu intelegi, cu matematica e mai complicat, pentru ca daca nu o inveti din prima, pe parcurs se leaga toate si nu mai intelegi absolut nimic.
Ori esti foarte atent/a la ore, si mergi la pregatiri tot timpul ( daca faceti ) ori iei niste ore in particular, alta solutie nu cred ca ai.
Pentru ca aici nu exista esential, trebuie sa stii tot, nu se stie din ce o sa iti vina si poate tu ai tocit si ai invatat alte chestii, pentru ca se schimba de la an la an si se dau chestii diferite.
Cat despre frica, stai linistit/a, nu e deloc asa horror, trebuie sa ai incredere in tine si sa fi sigur/a ca te vei descurca.
Bafta!

| Kiddzo a răspuns:

Pfff! Ca tine, sunt a 8-a si profii nostri de mate si romana baga frica in noi cu examenele lui Dumnezo' si chestii. Pe mine una ma dispera. Daca 4 ani ai fost la scoala, ai fost cat de cat atenta si ti-ai mai facut din teme, stai calma ca iei peste 8. Ce-i cu atata stres?

| andrai a răspuns (pentru Kiddzo):

De ce esti atat de sigura ca i.ei peste 8?

| Kiddzo a răspuns (pentru andrai):

Pentru ca asta-i primul pas in a lua peste 8 : Siguranta pe sine!winking

| andrai a răspuns (pentru Kiddzo):

Da ok, sigura pe sine, sigura pe sine...dar daca te duci acolo si habar nu ai pe ce lume traiesti chiar crezi ca o sa i-ei 8? crede-ma ca la examenele astea nu e de ajuns sa fii dor" sigura pe sine si putin atenta la ore in cei 4 ani" optul se obtine foarte greu...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Anul trecut nu a fost asa cum a zis dirigu vostru. Pana la urma nu conteaza ca nu te pricepi la mate. Oricum vei lus examenul stai linistita! Succes!kiss

| pisicutablue a răspuns:

Nu e greu eu am luam mai mult la mate decat la romana
ultimele 2 probleme sunt de geometrie si sunt mai grele dar alea la algebra sunt floare la ureche daca stii esentialul big grin

| andrai a răspuns:

Fa multe exercii cu cercul cu aproximarile lui pi(nu am semnul in tastatura)..pentru ca aceste probleme se dau mai mult la ultima parte. apoi sa stii foarte bine formulele de la prisma, piramida si restul...la algebra sa stii foarte bine formulele de calcul prescurtat, si mai ales divizibilitate, si sa nu te bazezi pe copiat pentru ca anul acesta in fiecare scoala vor fi camere de filmate.Eu am sustinut examenul la matematica anul trecut si am luat 10; dar sa faci foarte multe exercii si trage din greu pentru a avea rapiditate in gandire si scriere pentru ca acele doua ore trec ca vantul si nu ai mult timp de gandire la toate problemele, te pup si sa ai succes:*

| MateAdi a răspuns:

Stai linistita, sistemul de invatamant de f rau la noi. cine zice ca daca esti bun la romana trebuie sa fi si la matematica sau invers, putini pot sa fie buni in ambele, eu de exemplu am fost cu matematica si fizica, si daca nu pot sa il retin pe eminescu am murit? la noi se baga frica in elevi...concentreazate pe ce iti place si ce poti...fa ce stii pentru ca iti zic eu in viitor o sa uiti de examenul asta indiferent ce vei face la el.