Ești la filologie, tipule! Nu ar trebui să fie chiar atât de rău, nu ar trebui să ai chiar atât de mult de tocit încât să ți se pară super greu.
De exemplu, eu sunt la mate-info, primul an de liceu, primul an de groază, primul an cu note sub 5, primul an când sunt complet aeriană, primul an când îmi fac probleme că pot rămâne corigentă la vreo materie. A trecut aproape un semestru, și uită-te la mine, aproape corigentă la fizică, și bănuiesc că și la chimie.
Nu trebuie să te strezi atât de mult, adică oricum notele în liceu nu prea contează, doar să ai o medie de trecere. Trebuie să înveți pentru tine, nu pentru școală, profesori, note, etc! Te stresezi degeaba, înveți, nu înveți, oricum aceleași note le vei lua. Am trăit asta pe pielea mea. Învățam zilnic, toceam, fără să mai am timp liber, și când vedeam că tot 5 iau în teste, m-a făcut să înțeleg că n-are sens să mă chinui singură! Am ajuns la concluzia că e o prostie să renunț la viața mea, la sănătatea mea, pentru școală. Nu voi mai face prostia să alerg după note, ele nu înseamnă nimic! Nu îți dovedesc ție că ești de 3, nu vei merge pe stradă cu o plăcuță atârnată de gât pe care să-ți scrie notele, nu văd rostul acestora.
De ce te stresezi atât de mult?
Te vei acomoda în timp, îți vei face prieteni, vei comunica cu ceilalți, vei adora liceul în viitor. Adevărul este că nici mie nu-mi surâde ideea de a rămâne în liceul în care sunt, pentru că nu pot adapta atât de ușor, însă sper ca în timp lucrurile să se schimbe.
Tu chiar ai vrea să renunți la viața ta pentru o școală? Chiar vrei să te sinucizi pentru că nu faci față la o anumită disciplină, pentru că e posibil să rămâi corigent? Hai că asta-i bună!
Sunt mii de lucruri pe care trebuie să le faci în viață înainte să mori, să nu uiți asta!
Nu trebuie sa apelezi la "sinucidere".
Viata ta valoreaza mult, mai mult si in plus trebuie sa lupti.
Stiu. viata e sucks, dar trebuie sa ne luptam mereu.
Te inteleg perfect ceea ce simti si eu am trecut prin asta si inca mai trec, dar singurul mod de-a mai scapa de stres si de dezgustul fata de scoala, e sa-ti gasesti un hobby. Uite pe mine ma ajuta foarte mult sa ma descarc cand ma duc la karaoke cu prietenii.
Gaseste-ti calea si nu te lasa batut! :*