| Lili514 a întrebat:

Buna, TPU! Sunt in clasa a IX-a, profil filologie intensiv engleza secundar germana si vreau o parere obiectiva. Studiez limba germana inca din clasa intai, am si doua certificate - FIT IN DEUTSCH (A1, A2) si doresc sa continui si la Institutul din oras cu invatarea limbii, intrucat la scoala nu e suficient ce facem pentru a-mi da B1 si multe din acele lucruri le stiu deja. Pe viitor, mi-am dorit dintotdeauna sa devin profesoara de limba romana, insa mi-am cam schimbat opinia in ultimul timp, in sensul in care acum imi surade mai mult ideea de a deveni profesoara de limba germana. Mi se pare o limba destul de cautata, nu atat de comuna precum engleza, nu e atat de usor de invatat. Ce credeti? Se castiga bine? Stiu ca e destul de demoralizatoare situatia invatamantului romanesc, dar cred in schimbare foarte mult, fiindca tanara generatie este una capabila, nu doar intelectual. Iau in calcul si posibilitatea castigarii unui venit lunar in plus, pe viitor, daca va fi asa cum gandesc acum, din meditatii, predat la Institut, poate traduceri. Astept raspunsurile voastre cu interes! PS. Stiu ca este foarte posibil sa imi mai schimb optiune privind facultatea de multe ori, dar in momentul de fata aceasta este optiunea mea.