Si eu sunt tot a8a si am aceeasi problema.De ceva vreme m am mai linistit.Am inceput sa vanez note adica sa invat doar ca sa am nr de note de care are nevoie profesorul respectiv si sa ma axez pe romana si mate.Doar in weekend am timp sa lucrez mult..in timpul saptamanii nu exista zi in care sa nu am ceva de facut.Iti sugerez sa ti spui in capul tau''Mai am o saptamana de scoala si scap o sa treaca toate, iar din semestrul 2 voi fi altfel''nu stiu ce sa spun depre tine, dar pe mine ma ajuta chestia asta.Si incearca sa inveti logic, nu mecanic, si fa ti rezumate la lectii ca sa ti fie mai usor si sa nu te complici.Bafta!:**
De invatat; invat. Merg la tot felul de olimpiade si concursuri. Am note mari. Iar pe PC nu stau in timpul saptamanii. Maxim 30 de minute. Dar merci totusi de raspuns
Daca mergi ora de ora, iar profesorii va streseaza foarte mult, dupa cum zici tu, e normal "sa-ti iasa pe gura si pe nas", cum zice un coleg de facultate. Acum vei avea vacanta, deci timp sa te relaxezi, insa daca in semestrul 2 te vei simti din nou supra incarcata, eu zic sa-ti iei 1-2, poate si mai multe zile "libere". Chiar daca n-ar fi cel mai bun sfat, altceva nu prea ai ce face. Si eu cand ma simteam foarte obosit la scoala sau liceu, plecam de la ore, ori nu mai veneam de la inceput. Mai fac asta si la facultate. Repet, nu e cel mai bun sfat sa chiulesti, insa pentru mine a functionat ca "metoda de refacere", iar acele absente n-au facut diferenta, n-au insemnat lipsuri. Am intrat la ce liceu am dorit, am luat BAC-ul, iar acum sunt la facultatea pe care mi-am dorit-o.
Daca lipsesc, pierd foarte mult. Chiar si la materii care sunt "nesemnificative". Dar oricum, multumesc de raspuns
Suntem persoane diferite, avem si idei diferite se pare. Mereu am apreciat, insa, elevii care n-au absente nemotivate. Sper sa gasesti, pana la urma, o solutie la problema ta
Incearca sa iti faci un program pe ore, i fiecare zi ca sa nu pierzi tipul cu treburi inutile, sa stai cat mai putin pe net si Facebook etc. Ia-ti cateva ore pentru tine, du-te in parc si stai pe banca fara sa faci nimic, doar uita0te la oameni cum trec pe langa tine si priveste natura. Fa-ti timp sa citesti, sa vezi un film bun, sa iesi cu prietenii si daca ai un hobby, fa-ti timp pentru el. Nu zic sa pui lucrurile astea mai presus de scoala, ci doar sa iti organizezi timpul ca din cand in cand sa ai cateva minute pentru tine, in care sa te relaxezi si sa te gandesti ca atunci poti sa faci ce iti place tie.
Incerc sa pun in balanta aceste lucruri si scoala! Multumesc de raspuns
Cu placere. Un orar pe ore te va ajuta foarte mult, incearca, nu pierzi nimic.