Nu cred ca esti prost deloc, cred ca esti puturos/lenes si cred ca poti schimba situatia in care esti, chiar de maine.
Trebuie multa ambitie sa inveti si sa-ti corectezi notele, dar o poti face, pentru ca nu esti un copil prost.
Scoala din Italia este foarte slaba, comparata cu cea din Romania si asta ar trebui sa te ambitioneze sa-ti dovedesti tie, ca esti foarte capabil sa iei note mari, cum luai si in tara.
Multumesc. Asta chiar m-a motivat. De maine va incepe scoala in Italia si ma voi stradui mai mult. Chiar daca nu stiu inca cum sa ma focusez total pe teme adica incep sa invat si dupa 1 ora 2, 3 nu mai vreau sa invat. Vad ca nu-mi intra in cap informatia ma enervez si dupa nu ma pot concentra. Ce as putea sa fac?
Elimina din camera telefon, TV, tableta, PC si orice te poate distrage de la invatat si focuseaza-te pe invatat.
Ar trebuii sa te ambitionzi si sa dovedesti tuturor, inclusiv tie, ca est un copil destept si ca poti sa-i depasesti cu usurinta.
Se pare ca acum profesorii te-au luat de prost, daca ploua cu note mici si foarte mici.
Chiar nu mai este de joaca si este pacat, ca un copil inteligent sa ajunga de rasul unora atat de slabi, precum italienii.
Azi a aflat mama mea. Am 4 de 4 si un 5 ( o sa am inca un 4 la latina) sunt mort. Ea crede deja ca voi fi repetent. M-a certat( ceia ce este si normal). Acum chiar ma simt prost?
Sa vezi cum este sa ajungi al sfarsit de an scolar si sa fii in prag de corijenta la cateva materii... ca nu ai timp sa te pregatesti la toate, atata vreme cat nu inveti tot anul.
De ce ai ajuns in situatia asta?
Probabil prea multa joaca pe gamming si nepasare pentru scoala.
Mai ai cateva luni sa te redresezi, inainte sa pierzi anul scolar. Pune mana serios pe carte si roaga-o pe mama ta sa puna jocurile si PC-ul tableta si restul, sus pe sifonier si sa ti le dea la vara, duap ce se termina scoala.
Eu daca eram in locul mamei tale, ti le luam imediat pe toate si chiar nu ti le mai dadeam pana la vara.
Inteleg. Ai dreptate.((. Mai bine nici nu intrebam((
Ceea ce nu-ti place nu iese in note bune, prin scoli se preda multe chestii fara rost si va strica mentalitatea psihic. In finlanda aia invata printr-o metoda de joaca - psihologica fara complicatii si e mai usor fata de sistemul european de aia ies asa destepti cand ajung la varsta maturitatii.