| shadowmaster12 a întrebat:

toata vara nu am primit nici un semn de viata de la majoritatea prietenilor mei si sunt sigur ca imediat ce va incepe scoala nu voi mai avea nici un minut liber,am acceptat asta la un moment dat,dupa am observat ca de fiecare data cand planificam o iesire in oras era amanata in ultimul moment sau persoana respectiva nu venea, ultima picatura a fost cand am incercat sa ma combin cu o fata care acum o luna era indragostita de mine si m-a refuzat. De ceva timp mi-am pierdut increderea in mine, ma simt singur tot timpul si nu stiu cum sa schimb toate astea. CE AR TREBUI SA FAC?

2 răspunsuri:
| ANDREIAd a răspuns:

Stiu cum e. Si eu patesc la fellaughing Stii ce nu pune la suflet astfel de nimicuri.Eu toata vara am vorbit numai cu un singur coleg.Si sa vezi ca acum cand se apropie scoala ma suna cativa si acum eu nu le raspund. Sunt prima pe clasa si crede-ma ca ei vor doar sa se puna bine cu mine, dar degeaba incearca. Tu stai in bancuta ta cand incepe scoala si invata, asta e cel mai bun sfat pe care ti-l pot da.nu iti cer sa-i ignori dar fi si tu la fel de rece cu ei.Tu nu schimba nimic, fii tu insuti.Si eu am trecut prin depresie din cauza asta, e nasol. Sunt sigura ca ai macar un prieten cu care poti vb si care e langa tine.In ziua de azi nimeni nu-ti mai este prieten.Una a stat cu mine in banca pentru note in cl a 9-a si ce? Am stat la inceput suparata si dupa mi-am revenit.Acum ea e fraiera. Nu pune la suflet nimic ca nu se merita.

| anss23 a răspuns:

Nu mai aştepta mereu ca ceilalţi să facă primul pas,ia legătura cu colegii tăi, invită-i pe afară, la un film. Poate eşti mai timid sau ţi se pare ciudat să vorbeşti tu cu ei, dar te-ai gândit că mai sunt şi alţii în situaţia ta şi s-ar bucura dacă tu ai fi cel care face primul pas? În loc să-i acuzi pe ceilaţi de indiferenţă şi să te complaci în starea asta, concentrează-te mai mult pe o găsirea unei soluţii.De asemenea, dacă ai impresia că ai prea mulţi prieteni "falşi", incheie prieteniile cu aceştia şi petrece mai mult timp cu nişte prieteni la care ţii cu adevărat, chiar daca aceştia nu sunt mai mult de 2 sau 3. Şi te poţi bucura şi de timpul petrecut singur, ai mai mult timp liber pentru tine, nu trebuie să te adaptezi la programul altora, petreci mai mult timp cu gândurile tale. happy