anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU! Va multumesc foarte mult pentru feedbackul pe care mi l-ati dat la postarea anterioara! Azi revin cu o alta dilema...

Eu sunt boboaca la un liceu de top pe profilul mate info intensiv engleza si incerc sa ma acomodez cat pot eu de bine.

Cand am intrat in clasa a 9 a, parintii mei au trebuit sa-si faca o rata la banca pentru a-mi lua un laptop in caz ca incepe scoala online si pentru nenumaratele teme de la info, etc. Parintii mei au ales optiunea de rata pe 6 luni, deoarece era singura care avea dobanda 0%, iar totalul pe luna este cat tot salariul mamei mele... Pe langa celelalte rate pe care deja le au, am realizat ca clasa a 9 a este foarte scumpa... pe manuale am dat 300 lei, fondul clasei, fondul scolii si multe altele pe care nu mai are rost sa le enumar.

Sunt terifiata de balul bobocilor si excursia pe care diriga vrea sa o facem in noiembrie "sa ne cunoastem mai bine", la care cred ca voi fi singura care nu va participa. Inca nu i-am spus mamei mele despre toate astea, deoarece simt ca deja mi-a oferit prea mult, dar imi e si frica de ambele, fiind in aceeasi luna... Acea excursie include statul o noapte la un hotel in Brasov si chiar as vrea sa merg, dar nu pot. Nu pot sa ma duc in excursie, stiind ca parintii mei de abia reusesc sa ma tina in acest liceu. Cat despre balul bobocilor... ma gandeam sa port rochia de la banchet si gata, dar meniurile, DJ ul si restul tot trebuie platite si mi-e teama ca chiar n-o sa merg la niciuna.

In acelasi timp, ma gandesc ca daca nu ma duc voi fi singura lasata pe dinafara... Daca ii spun mamei mele, mi-e frica de reactia ei, nu vreau sa creada ca nu sunt recunoscatoare pentru ceea ce am si pentru sacrificiile ei.

Vreau sa termin acest liceu si sa dau la medicina sau arhitectura, sa-mi fac un viitor si sa le ofer copiilor mei o viata fara ganduri de genul. Sunt extrem de recunoscatoare parintilor mei.

Ce fac in aceasta situatie?

2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Tot ce ai scris aici este de discutat cu parintii tai, nu cu noi.
Doar ei iti pot spune ce isi permit, ce nu-si permit si tot ei vor decide pentru tine.

| Nirvanaaa a răspuns:

Totuși spune-le. Dar va trebui sa faci un compromis, ori balul, ori excursia.
Nu te vor exclude colegii. Doar socializează cu ei.
Nu vei fi singura care nu se duce.
Așa erau și la mine când era o excursie ziceau ca merg toți și când era sa se înscrie se razgandeau. laughing
Nu îți face probleme din cauza asta, va veți cunoaște bine in cei 4 ani de liceu.