Exact în aceeași situație sunt și eu, dar eu sunt la mate-info bilingv engleză.
Este cel mai greu profil, la fel ca mate-info int. info, deoarece avem cele mai multe ore (33), dăm 5 teze (noi)...
Și eu am mari probleme la mate, fizică (o urăsc, dar mi-a plăcut în clasa a VIII-a) pentru că nu înțeleg nimic. Profesorul de mate a venit și ne-a dat exerciții, din prima zi, care trebuie făcute în clasa a IX-a (pentru că sunt în cartea de mate), dar noi în a VIII-a nu am făcut acest gen de exerciții. Nimeni nu înțelege nimic. Bine, cei de la școli mai "mari", știu puțin mai bine decât noi, ceilalți, dar suntem pe aceeași linie.
Și eu am plâns, chiar nu mai suport profilul acesta. În fiecare zi am 6-7 ore. Nu ai viață, față de celelalte profiluri! Oricum, aceste 2 specializări îți oferă mult mai mult decât celelalte.
Chiar o profesoară ne-a zis că și ea are un copil de vârsta noastră și a ales mate-info simplu, pentru că "vrea să aibă viață". Și chiar așa e.
Chiar mă gândeam să mă transfer la filo-engleză, dar nu vreau să renunț la info, deși cum ai spus și tu, nu am făcut aproape deloc ore. Și la fel, profesorul nu ne-a luat de la 0, deja am început să intrăm în materie. Azi am test inițial la info, chiar sunt curioasă să văd ce ne dă, deși nu am învățat nimic.
Dacă e să te transferi, trebuie să aștepti până în sem 2 (parcă așa era).
D-abia mai vezi și tu cum e materia și vei vedea dacă poți sau nu să te descurci. La fel sunt și eu: dacă nu pot să fac față cred că o să mă transfer, deși nu prea cred.
Îți dai seama că la liceu nu o să mai ai mereu 10. Pentru facultate nu mai contează media din liceu. După cum ne-a zis și diriga noastră, trebuie să ne implicăm în activități (voluntariat etc.), să obținem diplome de participare, pe care să le punem într-un portofoliu și pe care trebuie să le păstrăm, deoarece contează foarte mult și după nota de la bac.
Aș vrea să-ți mai scriu, dar trebuie să plec. Dacă vrei mai vorbim.
Baftă
In primul rand, nu conteaza liceul sau profilul pe care il faci - poti merge la orice facultate indiferent ce faci ( bineinteles nu poti merge la Facultatea de Sport daca nu ai practicat un sport si nici la Matematica dar nu stii tabla inmultirii, dar intelegi ce zic. Eu am terminat Filo si acum sunt studenta la Farmacie. )
Pai totul depinde de tine. Daca iti doresti atat de mult sa ramai acolo, va trebui sa ridici frumusel mana in clasa si sa ii spui profesorului ca nu intelegi si sa iti explice. Zilele trec... trec... si se acumuleaza materie si daca tu nu intelegi nimic atunci stai degeaba la ore. Plus ca profesorii se vor simti incantati ca te implici si nu iti e jena sa ii intrebi ceva.
Pe de alta parte, daca nu poti face asta, atunci muta-te ori la alt liceu tot la mate-info, ori la alt profil. Nu se marita sa plangi sau sa ai atacuri de panica.
Iti multumesc mult pentru raspuns :*:*! Cu siguranta o sa tin cont de el. Ei bine cred ca pana la urma voi ramane aici deoarece nu-mi place biologia, istoria si geografia deci nu prea vreau la filologie .
Be strong si nu ii lasa pe colegi sa vada cand iti e greu si cand iti vine sa plangi. Toti sunt competitivi si vor profita de slabiciunea ta. Bafta :*
Mersi mult :*!