| claudytza a întrebat:

Vara asta am inceput sa fumez, nu mult dar o fac. Am 14 ani si vreau sa stiu daca 2-3 tigari pe saptamana ma afecteaza atat de tare, avand in vedere ca fac antrenamente de volei 5 zile din 7. Stiu ca nu ar trebui sa o fac, mai ales pentru ca practic un sport, dar este un mod care ma ajuta sa scap de griji si de toate problemele.

5 răspunsuri:
| Elllliiii a răspuns:

La 14 ani probleme? lasa tigarile sa nu iti para rau, nu o sa poti sa mai practici sportul acela

| CreaţaWsz a răspuns:

Nu sunt tigarile de tine. Nu fac bine oricat de putin ai fuma, ca incet incet o sa fumezi din ce in ce mai des si din ce in ce mai multe pana nu o sa poti sa te mai lasi. Si din cauza tigarilor o sa obosesti foarte repede cand faci sport.

| GreenBubble a răspuns:

Da te afecteaza pentru ca creeaza dependeanta, asa incepe totul, de la 1-2 tigari.
La 14 ani nu vad ce griji si probleme atat de mari ai avea, esti inca un copil.
Sau cel mai ok ar fi sa gasesti altceva care sa te ajute sa : scapi de griji si probleme", asculta muzica, sau mai bine plangi si te descarci decat sa fumezi.

| ejbob a răspuns:

Chiar crezi ca tigarile te ajuta sa scapi de probleme?
M-am apucat de fumat la 16 ani pentru ca si eu credeam ca ma ajuta sa scap de griji. Fumam 5 tigari pe zi in prima jumatate de an si imi spuneam ca nu o sa imi faca rau si ca o sa ma las repede de ele. Aveam impresia ca ma calmeaza, ca ma ajuta.
Acum, dupa... cativa ani, as vrea sa ma las dar nu am putere. Azi nu ma mint ca ea e cea ce ma scapa de probleme, azi stiu cat rau imi face si as vrea sa pot da timpul inapoi.
Maine daca m-as lasa de fumat tot aiurea ar fi, raul e deja facut si corpul meu imi spune asta zilnic.
Acum cat ai timp, renunta la ele! Cu timpul va deveni obisnuinta sa fumezi, sa dai banii pe niste prostii care iti strica sanatatea.

| didu73 a răspuns:

Dupa parea mea ar trebui sa te lasi in primul rand pentru ca nu iti face tie bine, iti distrugi singura plamani si pe viitor o sa ai mari probleme, esti inca un copil iar corpul tau e in dezvoltare, daca continui sa fumezi te vei distruge.Iar in al doilea rand daca faci parte dintr-o echipa ai putea fi data afra.de explu eu fac parte din echipa de fotbal si o colega fuma, antrenorul a prins-o si a dat-o afara.