anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Buna TPU., vi s-a intamplat vreodata sa urati pe cineva foarte mult? Eu urasc o persoana de 2 ani de zile am incercat sa iert ce mi-a facut dar oare voi puteti ierta o persoana care va jigneste si care va desparte de prietenul dvs? Nu stiu cum sa mai fac sa o pot uita, aceasta persoana pe care o urasc e verisoara prietenlui meu, ea ma despartit de 2 ori si ma jignit si m-a amenintat ca ma bate(ea e mai mare ca mine cu 5 ani) cum pot uita tot ce mi-a facut? de cate ori dau ochii cu ea imi vine sa fug 9 ani de zile si numa daca aud de ea ma enervez rau...as vrea sa uit ce mi-a facut! voi ce credeti ca trebuie sa fac? sa o iert? dar cum sa o iert ca nu pot trece peste ea in continuare e foarte rea daca ar avea ocazia mar desparti de iubitu meu!

4 răspunsuri:
| AliGab a răspuns:

Este un inceput bun faptul ca vrei sa ierti. O cale usoara si deloc complicata este aceasta: sa spui in gand cand iti aduci aminte de ea, sau cand se vorbeste de ea sau cand o intalnesti "Doamne ajuta-ma sa o iert!" sau "Imi doresc s-o iert!".
Sincer iti spun ca saraca nu isi da seama ce face, nu este constienta. Si eu ma confrunt cu o situatie asemenatoare, numai ca este vorba de fratele meu. De cand sunt impreuna, cea cu care locuieste fratele meu nu a facut decat sa bage rautate intre noi. Ea ma uraste si are influenta asupra fratelui meu. Nu vreau sa se desparta, ci imi doresc sa realizeze ca ceea ce face nu-i bine. In prima faza am urat-o, insa studiind familia ei, mi-am dat seama ca nu a avut de unde sa invete si cum sa stranga in sufletul ei lucrurile bune, avand in vedere ca nu stie cum este sa aiba un/o frate/sora si parintii ei fiind cu probleme (tatal ei o tinea numai in betii, iar mama sa nu a facut decat sa o invete sa-si urasca tatal). Si atunci ce pretentie sa am sa se comporte altfel? Astept ziua in care Dumnezeu sa poata lucra si cu ea si cu mine, sa ne impacam (eu cu ea si cu fratele meu)
Spor in a ierta.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Data viitoare fi mai atenta cu cine te"incurci". Du-te la politie daca aceste situatii devin tot mai stresante, iar persoana respectiva te agaseaza incontinuu. Sau spune si parintilor tai despre aceasta problema. Si inca ceva... daca prietenul tau ar avea incredere in tine atunci nu ar mai crede pe altcineva, ci doar pe tine.

| NoNameexd a răspuns:

Iti zic o chestie. Greseala este a ta in totalitate,a prietenului tau nu mai zic. Voi a-ti lasat pe "oricine",ca sa zic asa intervina intre voi,iar asta nu prea este un lucru bun,daca tinea la tine cu adevarat,putea sa fie si mama lui,si tot nu o lasa sa se amestece. Iti propun sa lasi ura si tot felul de resentimente,vezi-ti-ti de viata ta,iarta,ca sa ti se ierte si tie cand gresesti, mergi pe drumu tau mai departe si nu te mai incurca cu astfel de persoane! Crede-ma, e usor sa ieri, nu te mai gandi, nu mai da 2 bani pe ce se aude, si gandeste-te la viitorul tau si la ce frumos o sa fie in continuare! happy

| raresm99 a răspuns:

Spune-i prietenului ce ti-a facut ea. El isi permite cu siguranta sa se ia de ea pentru ca sunt veri.