| MariaLivia162 a întrebat:

Bună,TPU! Vin și eu cu o întrebare la care nu pot găsi nicicum un răspuns.Nu-mi dau seama daca am eu ceva, dar nu mi mai suport tatăl.Am mai citit întrebări, am mai căutat și văd că nu sunt singura care trece prin asta.Mă rog, de curând am împlinit vârsta de 13 ani,începutul adolescenței,și pot spune că m-am maturizat și fizic și psihic, dar problema asta nu e recentă.El chiar nu și ia responsabilitatea de părinte și trăiește în lumea lui de-a binelea. Părintii lui, adică bunicii mei, încă trăiesc, iar tata este in fiecare zi acolo și stă toată ziua.Nu zic sa nu meargă la ei,dar de mine nu se interesează niciodată,și asta mă supără.In afară că vine seara de la serviciu și pleacă înapoi la ei,mai are și niște prieteni la locul de muncă,prieteni pe la care merge la spital,(acolo lucrează),de fiecare dată când are treabă în oraș. Educația? Las-o, mă descurc eu,nici de asta nu se interesează,plus că m au dat la cea mai bună școală din oraș. Noroc că mama mă ajută cu școala și altele, că altfel, vai ș-amar.Ce pot face ca să nu mă afecteze mai mult această situație? Sau ce pot face ca să mă obișnuiesc/să tratez cu mai multă indiferență neresponsabilitatea lui, având în vedere că comunicarea nu e o soluție? Fără mișto, doar cei care mă pot ajuta să răspundă.

2 răspunsuri:
| annonimaaaa555 a răspuns:

Hello. Ai încercat sa vorbești cu el? Tatăl tau pare omul de genul" mommy and daddy's boy",adica nu poate sa se despartă de părinții lui și asta nu e ceva sănătos, fiindcă hai să fiu directăbig grinupă ce isi pierde părinții,există posibilitatea sa devina agresiv in familia lui fiindcă el e obisnuit cu mama si tata. Zic din propria experiență. Sau daca nu poți vorbi cu el, încearcă sa vorbești cu bunicii tai. Daca nu rezolvi nimic, trebuie să accepți fiindcă nu ai ce sa faci daca ei nu te asculta. Ar trebui sa fi mai directă cu el nu pe ocolite. Ii zic ca uite tată eu am nevoie de tine sa vorbești cu mine, să fi prezent in viața mea. Daca nu se schimbă nimic, fă ceva ce te distrage. Nu lăsa sa te traga in jos

| sierra1 a răspuns:

"nu mi mai suport tatăl...ce pot face ca să mă obișnuiesc"

MariaLivia162, așa-i că mamița ți-a scris (sau măcar te-a ajutat in a scrie) mesajul ăsta?
Și de fapt problema e a ei, nu a ta. Corect?